Targul de produse traditionale la Alba Iulia, un weekend plin de delicii traditionale

Publicat în: 
13 noiembrie 2014

Targul de produse traditionale de la Alba Iulia a fost un adevarat succes anul acesta, numarul de producatori agricoli din mai multe judete ale tarii depasind asteptarile. Targul a coincis cu derularea simpozionului Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale si Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Suine din Rasa Mangalita si Bazna "Rasele de porci Mangalita si Bazna, sursa pentru prelucrarea produselor traditionale romanesti". Cele doua evenimente au adus in municipiu un numar record de vizitatori pe perioada weekendului.

Preparate traditionale din Alba si intreaga tara

Evenimentul, deschis vineri 7 noiembrie, s-a bucurat de prezenta presedintelui Consiliului Judetean Alba, a administratorului public al judetului, al directorului Directiei Agricole si a presedintelui Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice.

Scopul targului a fost acela de a promova produsele traditionale autentice si retetele transmise din generatie in generatie pentru prepararea mezelurilor si diverselor produse specifice fiecarei zone in parte, de la produse alimentare pana la vase de ceramica.

Producatorii care au participat la targ au venit cu preparate traditionale de exceptie precum toba, carnaciori, slanina, zacusca, paine, branza, miere, palinca si turta dulce, toate facute dupa retete traditionale din zonele reprezentate la targ: Alba, Hunedoara, Sibiu, Bihor, Maramures, Valcea, Arges si Caras-Severin.

 

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram