Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Ți-a scris Cetatea Alba Carolina!

Ți-a scris Cetatea Alba Carolina!

Publicat în: 9 mai. 2017
Autor: Nicu Neag

Ți-a scris vreodată o Cetate? Carolina, Alba Carolina și-a adunat gândurile cele mai alese cu care vrea să-i întâmpine pe vizitatori și le-a „așternut“ pe hârtie. Nu-ți rămâne decât să vii în cea mai mare Cetate din România și să descoperi scrisoarea.

Cum poți cel mai bine să înveți istoria Cetății Alba Carolina într-un mod cât mai interactiv și incitant? Simplu, te prezinți, la ceas de seară în cea mai mare Cetate din România. Și nu în orice seară, ci în cea de 20 mai, de Noaptea muzeelor, când instituțiile de cultură din Alba Iulia își deschid porțile pentru publicul larg, în regim de gratuitate.

Este noaptea în care ai ocazia să (re)descoperi bijuteriile arhitectonice ale Cetății, cu care meșterii i-au înzestrat mantia în urmă cu trei secole. Totul e gratuit. În plus, Cetatea te va răsplăti cu o scrisoare caligrafică de tip pergament.

Descoperă Scrisoarea din Cetate

Unde te întâlnești cu „emisarii“ Cetății, adică cu organizatorii evenimentului? Punctul de întâlnire va fi în fața statuii lui Mihai Viteazul, la ora 19.00. Pentru început, îți vei completa datele personale pe lista de participare.

Ce trebuie să faci pentru a fi răsplătit de Cetatea Alba Carolina cu o scrisoare? Vei afla de la organizatori că trebuie să parcurgi un traseu pe care sunt incluse mai multe obiective culturale, turistice. Trebuie să le descoperi pe rând, în baza unor indicii. Practic, după ce te înscrii pe lista de participare, vei primi de la organizatori primul indiciu, care te va ajuta să descoperi primul obiectiv. Odată descoperit, vei primi informații care să te ducă la următorul. La finalul traseului vei avea nu doar satisfacția descoperirii Cetății, dar și a Scrisorii Cetății. Vei avea bucuria de a pleca acasă cu o scrisoare caligrafică de tip pergament, realizată de artiști caligrafi din cadrul ONG-ului „ARTA NU MUȘCĂ“.

Câți participanți vor pleca acasă cu câte o scrisoare din partea Cetății? Primii 250 de participanți care vor descoperi toate obiectivele incluse pe traseu.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Muzeul Principia, în cadrul proiectului „Conținut digital generat de utilizatori, Social Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban — Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management — INTERACTIVE CITIES)”.

Imagine: Cetatea Alba Carolina, văzută de la înălțime noaptea/Foto: Călin Magda

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia