Toamna aceasta incep lucrarile de modernizare in zona Tudor Vladimirescu

Publicat în: 
9 septembrie 2014

Anul 2014 a fost marcat de discutii repetate in legatura cu proiectele de modernizare a zonei centrale a orasului Alba Iulia. Zona Tudor Vladimirescu se afla in atentia autoritatilor locale cu un proiect de reconfigurare inca din urma cu 2 ani, insa abia in a doua jumatate a lui 2014 planurile au inceput sa se concretizeze.

Elis Pavaje SRL este compania care se va ocupa de lucrari

La sfarsitul lunii iulie s-a incheiat contractul pentru planul de reconfigurare a zonei Tudor Vladimirescu cu compania Elis Pavaje SRL pentru suma de 4,67 milioane. Lucrarile vor incepe pe 7 septembrie si sunt programate sa se incheie in termen de 12 luni, in luna septembrie a anului 2015.

Proiectul care este inca in faza de lucru se va concentra pe fluidizarea traficului, crearea de locuri de relaxare pentru pietoni cu mobilier urban nou, reamenajarea zonelor de parcare si lucrari subterane de infrastructura.

O zona centrala nu doar frumoasa, ci si functionala

Administratia locala promite ca se va pune accent nu doar pe infrumusetarea zonei centrale de care locuitorii sunt nemultumiti, ci si pe functionalitatea acesteia. Se va incepe prin relocarea spatiilor de parcare pentru a elibera banda blocata in momentul actual de masinile stationate direct pe carosabil. Planul include realizarea a 94 de locuri de parcare la 45 de grade cu acces prin alee auto separata de artera principala. Parcarea astfel amenajata va fi protejata de bariere.

Tot pentru imbunatatirea si fluidizarea circulatiei se va reasfalta intersectia cu strada Oborului, iar suprastructura va fi formata din beton asfaltic si piatra cubica.

Pentru spatiul pietonal, puternic degradat pe tronsonul vestic al strazii Tudor Vladimirescu se afla in plan amenajarea unor spatii verzi cu sistem de irigatii, locuri de odihna pentru pietoni si refacerea integrala a trotuarului ( care va trebui mutat pentru a face loc noilor parcari).

Interventia de modernizare a zonei va incepe cu lucrari tehnice de relocare a conductelor, retelelor subterane si mutare a stalpilor de iluminat.

Proiectul aflat in standby de aproape 2 ani din lipsa de fonduri va demara toamna aceasta, cu asigurari din partea administratiei locale ca propunerile si sugestiile primite din partea locuitorilor in faza de dezbatere publica au fost luate in considerare.

Daca lucrarile se desfasoara conform planului, pana in toamna lui 2015 la finalul proiectului de reamenajare zona centrala va fi de nerecunoscut. Investitia calculata la 4.860.960 va fi finantata din bugetul local si alte surse inca nedezvaluite.

Sursa: Alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram