Turistii sunt asteptati cu tehnologie de ultima ora la bazinul olimpic din Alba Iulia

Publicat în: 
5 ianuarie 2015

Bazinul Olimpic restaurat de la Alba Iulia a fost inaugurat in vara lui 2014 dupa patru ani de lucrari si numeroase amanari pentru suplimentare de buget insa rezultatul final merita cu siguranta asteptarea.

Inaugurare in mijlocul verii

Momentul inaugurarii noului bazin Olimpic a fost unul fericit, bine ales, in mijlocul verii pentru a da timp albaiulienilor si turistilor sa se poata racori in ultimele luni de vara si sa se poata bucura de rezultatul lucrarilor extensive de reabilitare. La inaugurarea de la mijlocul lui Iulie au fost prezenti reprezentati ai firmei care s-a ocupat de constructie, dar si membrii ai administratiei locale. Mircea Hava declara la inaugurare:

"Chiar ca sunt fericit ca am putut sa-i dam drumul, sa folosesc termenul asta. Ca de fiecare data, daca vrei, poti si am reusit sa razbim si sa trecem peste toate piedicile. Este bine ca s-a terminat iar pentru o investitie de 130 milioane de lei municipiul nu a pus aproape nimic. In jur de un milion de lei cu lucrarile pe care le-am facut, monitorizare si alte lucruri. Deci zic eu asa, desi pentru mine a fost o lucrare care m-a apasat, cu toate astea am reusit si prin faptul ca am adus banii, nu am pus din banii nostrii. Copii au ceea ce merita. Acest bazin este si pentru agrement, are o capacitate de 152 persoane iar tehnologia moderna inseamna cheltuieli foarte scazute pentru ca sunt instalatii solare de incalzit, dar sunt de asemenea si instalatii fotovoltaice pentru a produce curent. In spate am achizitionat terenul si sper ca, de la anul, la primavara sa incepem lucrarile la strandul pe care ni-l dormim cu totii."

Bazinul Olimpic ar fi trebuit sa fie finalizat in 2011 la un an dupa inceperea lucrarilor insa proiectul s-a desfasurat pe o durata aproape de 3 ori mai mare.

Investitiile totale au fost de peste 13 milioane de lei, dintre care Primaria Alba Iulia a participat cu 1.275.876 lei pentru sistemul de acces, dotare, mobilier si consolidarea structurii bazinului.

Bazin cu comunicatii IP integrate

Reabilitarea Bazinului Olimpic este considerata unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura finalizate in anul 2014 la nivel de municipiu.

Rezultatul final este un bazin ultramodern, cu o infrastructura IT de solutii de comunicatii IP integrate, inclusiv supraveghere prin IP, telefoane IP si wireless. Solutia folosita in cadrul bazinului de catre Starnet Consulting, firma cu care s-a lucrat pe partea de comunicatii a fost o retea de transmise de date deschisa si reconfigurabila ce permite viteze de pana la 1000 de Mbps.

Solutiile integrate, inclusiv ceasoficare si sistemul de sonorizare conectate la sistemul principal central pentru un mai bun control sunt solutii de ultima generatie extrem de eficiente din punct de vedere al costurilor. Reteaua este conceputa pentru a putea fi extinsa in caz de necesitate, cu o investitie minima.

Bazinul Olimpic este deschis atat pentru agrement cat si pentru sportivi si cursuri de inot. Pretul pentru 2 ore in bazinul olimpic este de 5 lei redus si 12 lei intreg, pentru adulti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram