Ultimele spectacole de reenactment din acest sezon turistic

Publicat în: 
9 octombrie 2017

Spectacolele de reconstituiri istorice, dar și ritualul schimbului de gărzi dau culoare și viață celei mai mari cetăți din România, Cetatea Alba Carolina. Ultimele reprezentații din acest sezon turistic au loc în această săptămână.

Anticul Apulum (n.a.denumirea latină  a orașului Alba Iulia, provenit din numele dacic al așezării Apoulon) este readus la viață de trupele de reenachtment ale Muzeului Național al Unirii: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Namesis.

Culoare și viață în Cetate

Reprezentațiile trupelor de reenachtment au loc în fața Porții a IV-a a Cetății. Câmpul de bătălie se înscrie pe locul unde a fost castrul roman de la Apulum, considerat de specialişti cel mai mare oraş roman din provincia Dacia şi totodată centrul politic, economic, militar şi cultural al acesteia.

Ultimul spectacol de  reconstituiri istorice din acest sezon turistic are loc vineri, 13 octombrie, de la ora 18.00.

Tot în această săptămână se încheie și schimbul de gărzi, ritual ce are loc zilnic, la ora 12.00, la porțile a III-a și a IV-a a Cetății Alba Carolina. Garda Cetății Alba Carolina are un corp de artilerie, unul de infanterie și un altul de cavalerie.

Soldații sunt echipați în uniforme asemănătoare cu cele purtate de armata austriacă medievală. Spectacolul Gărzii aduce viață între zidurile fortificației, ridicate în urmă cu 300 de ani.

Ultimul schimb de gărzi are loc duminică, 15 octombrie.

Foto: Ania Ciolacu

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram