VIDEO Lansare film documentar

Publicat în: 
12 noiembrie 2017

Filmul va fi folosit ca instrument de marketing cultural, de promovare a orașului cu cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, în rândul turiștilor români și străini. Documentarul are subtitrări în limbile:  maghiară, germană, engleză, franceză și italiană. Din datele noastre, inițiativa realizării unui astfel de documentar este unică în România.

Evenimentul are loc marți, 14 noiembrie 2017, începând cu ora 12.30, la Sala Senatului din Palatul Apor, rectoratul  Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Intrarea este liberă.

Filmul realizat prin proiectul „Alba Iulia – O istorie vizuală prin amprente celebre”,  aduce sub aceeași „umbrelă vizuală“ personalități de talie națională și internațională. Ne referim la personalități marcante care au domnit aici, s-au încoronat, au luat decizii importante, au înființat școli de renume, au făcut descoperiri notabile, au organizat evenimente memorabile, au sprijinit financiar Cetatea, au ridicat edificii civile, militare, de cultură și care și-au legat pentru totdeauna numele de orașul Alba Iulia.

Teaser-ul documentarului

La eveniment vor fi prezenți și o parte dintre reenactorii care întruchipează în documentar personalități istorice. Astfel, pe lângă vizionarea filmului, aveți și oportunitatea de a realiza interviuri, dar și ilustrație foto și video sugestivă.

În cadrul evenimentului va fi vernisată și o expoziție cu 25 de portrete ale oamenilor celebri, realizate de către un grup de elevi de la Liceul  de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Proiectul, cu o valoare totală de 53.262 de lei, este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) cu 39.936 de lei (74,98 %). Societatea comercială Apulum S.A. din Alba Iulia contribuie cu 8.000 de lei (15,2%), iar Primăria Alba Iulia cu 5.326 lei (10%).

Proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“, Muzeul Național al Unirii și Societatea comercială Apulum S.A.

Imagine: Personajul istoric Mihai Viteazul  într-una din secvențele documentarului

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram