VIDEO Oameni celebri prin #AlbaIulia: Mihai Viteazul

Publicat în: 
4 martie 2019

Mihai Viteazul a guvernat de la Alba Iulia, capitala principilor Transilvaniei, din noiembrie 1599 până în septembrie 1600.

Scurta perioadă de stăpânire a domnului muntean asupra Transilvaniei, şi din mai-septembrie 1600 asupra Moldovei, a suscitat reacţii variate în epocă şi mai târziu, în funcţie de apartenenţa politică, etnică, socială sau confesională a observatorilor.

Românii aveau să cântărească şi să aprecieze faptele sale în cheie națională începând din secolul al XIX-lea, când exemplul său a devenit un puternic element al proiectului naţional românesc.

Prezența la Alba Iulia, în 1 decembrie 1918, a 1228 de delegați oficiali și a peste 100000 de simpli participanți evidențiază tocmai acest fapt.

Episodul de mai jos este parte a documentarului #AmprenteCelebreînAlbaIulia aduce în atenție 30 de oameni celebri care și-au lăsat amprenta asupra orașului #AlbaIulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram