Vizita la Biblioteca Judeteana Lucian Blaga Alba

Publicat în: 
30 martie 2016

Odata cu sosirea primaverii, vremea ne imbie tot mai mult la o plimbare nonsalanta in aerul proaspat si racoros de afara, desi capriciile ei vor continua sa ne surprinda. In acele zile cand frigul si umezeala ne inspira o stare de indispozitie, indemnandu-ne sa zabovim prin casa, ori cand am prefera sa ne destindem in compania unei carti frumoase, nu trebuie sa subestimam o vizita la Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga” Alba. Sub auspiciile unei atmosfere cordiale, linistii reconfortante si indrumarii amabile a personalului bine pregatit, ne vom bucura de placerea de a ne delecta cu lumea magica a unor carti captivante in care vom putea oricand sa investim asteptari si speranta. De altfel, privind caracterul local al unei comunitati, ne putem contura o parere tocmai aici, deoarece o biblioteca publica reflecta cu fidelitate imaginea emblematica a spiritualitatii comunitatii pe care o reprezinta.

Prin urmare, pentru imprumutul materialelor de lectura acasa, ne putem adresa Sectiei de imprumut pentru adulti sau Sectiei de imprumut pentru copii, iar daca preferam, si timpul ne permite, sa ne delectam cu o lectura placuta, locul ideal este Sala de lectura. Toate aceste departamente pun la dispozitia cititorilor  posibilitatea de a consulta cele mai variate colectii de informare si documentare: literatura, stiinte sociale, tehnica, arta, religie etc. Mai mult, Biblioteca Judeteana detine si cateva filiale carora, de asemenea, ne putem adresa: filiala Ampoi, filiala Cetate si filiala din cadrul Centrului de zi pentru persoane varstnice.

Cat despre istoricul bibliotecii, aceasta si-a deschis portile la data de 1 aprilie 1943 cu un fond de carte provenit din colectiile bibliotecii muzeului, precum si o donatie din partea carturarului roman Nicolae Iorga, iar la inceput a functionat prin activitatea unui singur bibliotecar, prof.  Constantin Dumitrescu. Datorita stradaniei si corespondentei bogate a acestuia cu diverse personalitati ale vremii si institutii culturale, stiintifice si de invatamant, fondul initial a fost sporit cu un numar considerabil de donatii. Incepand cu data de 26 noiembrie 1991, Biblioteca Judeteana Alba va purta numele marelui ganditor roman, Lucian Blaga.

Program cu publicul:

Sediul Bibliotecii Judetene „Lucian Blaga” Alba:

  • luni – vineri: orele 8 – 19
  • sambata – duminica: inchis

Filiala Ampoi si Centrul de zi:

  • luni-vineri: orele 9 – 19
  • sambata – duminica: inchis

Filiala Cetate:

  • luni: orele 9 – 17
  • marti – vineri: orele 8 – 16
  • sambata – duminica: inchis

In perioada 15.12.2015-31.08.2016, Sala de lectura este in inventar.

Adresa si date de contact:

Str. Camil Velican (fosta Trandafirilor), nr. 22

Tel.: 0258/ 811 443

Fax: 0258/ 817 204

e-mail: bjalba@gmail.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram