Premiu la cel mai mare eveniment de social media din România

Publicat în: 
2 octombrie 2017

Blogul oficial de turism al municipiului Alba Iulia,  viziteazaalbaiulia.ro, a fost premiat la Webstock 2017, la categoria „Social Media Projects“.

În această categorie au fost înscrise proiecte personale sau inițiate individual ori împreună cu branduri de către bloggeri, vloggeri și instagrammeri, ce urmează idei originale și campanii de social media dezvoltate de companii.

Campanie de marketing digital

Sunt proiecte care scot în evidență implicarea autorilor (bloggerilor, vloggerilor, instagrammerilor) și s-au remarcat prin creativitate și utilitate.

 

Proiectele au fost jurizate de specialiști în social media, marketing, comunicare, digital și mobile. Dintre criteriile de jurizare amintim: relevața față de categoria în care a fost înscris proiectul, originalitate, interactivitate.

„Poate că Papa are milioane de oameni care-l urmăresc pe net, iar Ronaldo marchează scoruri fabuloase la capitolul fani și sesiuni de autografe virtuale. Nu suntem chiar așa celebri, dar a devenit clar că Alba Iulia nu exclude acest dialog al prezentului cu viitorul, ci are chiar un cuvânt important de spus și mobilizeaza tot mai mulți prieteni din virtual, în real. A devenit paradigmatic pentru cei care trebuie să promoveze ceva ca totul se negociaza si se impune in social media. Pentru noi un blog ca “viziteazaalbaiulia” a devenit un fel de potentiometru, care regleaza fin tot ceea ce se stie sau trebuie sa se stie despre Alba Iulia de astazi. Daca exista un fel de a trai sanatos, există și un fel de a te promova sănatos, prin social media.” Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

În final, au fost nominalizate pentru gala Webstok 2017, la categoria „Social Media Projects“  un număr de 25 de proiecte.

Lista proiectelor înscrise în competiție o puteți consulta aici.

Viziteazaalbaiulia.ro s-a clasat pe locul al doilea, pentru campania ce a adus în atenție vizita de documentare la Alba Iulia a celebrului blogger Ben Southall.

Evenimentul din 29 septembrie a reunit peste 100 de bloggeri, influenceri, vlogeri, instagrameri și jurnaliști. Altfel spus, a adunat comunitatea pasionaților de online și a adus în prim- plan ultimele tendințe  din social media.

Dacă nu ați ajuns la eveniment, puteți vizualiza conferințele, dar și Gala Webstock aici.

Potrivit organizatorilor, Webstock este cel mai mare eveniment de social media din Romania. Evenimentul de anul acesta a fost cel mai mare de până acum, semn că interesul față de social media este tot mai crescut, iar blogosfera se menține pe poziții.

Pionierat în branding de oraș

Alba Iulia este  primul oraş din România cu un pachet de „bun venit“ pentru turiştii români şi străini. Unul dintre instrumentele de promovare este blogul oficial de turism, Viziteazaalbaiulia.ro care se adresează atât turiştilor care au vizitat Cealaltă Capitală a României, cât şi celor care nu şi-au trecut până acum Alba Iulia pe lista destinaţiilor turistice, chiar şi de weekend. Este gândit, în special, pentru  comunicarea cu tinerii pasionaţi de reţele sociale. Blogul este promovat şi pe pagina de Facebook Municipiul Alba Iulia.

Și turiştii străini interesaţi de Alba Iulia au la îndemână instrumente dedicate: aplicația VisitAlbaIulia,  dar şi o pagină de Facebook dedicată, ambele în Limba engleză.

Imagine deschidere articol: Atmosfera la Webstock 2017

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram