”Welcome pack” albaiulian, primul la nivel national

Publicat în: 
26 februarie 2016

Va intrebati care sunt principalele atractii turistice din Alba Iulia, ce evenimente se organizeaza anul acesta, ce mijloace de transport puteti folosi pentru a da o raita prin oras? Nimic mai simplu, deoarece Alba Iulia dispune de un pachet complet de materiale informative adresat deopotriva localnicilor si oaspetilor.

Acesta cuprinde un manual profesional de brand, un ghid turistic editat in limbile romana si engleza, un blog oficial de turism, www.viziteazaalbaiulia.ro,  o pagina de Facebook in limba romana, facebook.com/primariaalbaiulia si una in limba engleza, facebook.com/visitalbaiulia, precum si o aplicatie mobila pentru Android si iOS, www.visitalbaiulia.com. Aplicatia pune la dispozitia turistilor informatii legate de principalele atractii, precum si o sectiune „Top 5”, cu informatii structurate pe categorii de turisti, de la cei care prefera activitati in familie, la amatorii de sport sau iubitorii de traditii si obiceiuri locale. In plus, se sugereaza activitati diferite conform capriciilor vremii si nu lipsesc nici informatiile legate de facilitatile de cazare disponibile sau mijloacele de transport.

Insa pachetul informativ propus de municipalitatea din Alba Iulia nu este singurul care vine in intampinarea turistilor, acestia avand posibilitatea de a consulta o serie de alte cateva site-uri menite aceluiasi scop, propuse de cateva dintre autoritatile locale.

Printre acestea, se remarca optiunile de informare oferite de Muzeul Unirii din Alba Iulia, si anume pagina https://muzeuluniriialba.wordpress.com, si pagina oficiala de Facebook a acestora. Sunt oferite informatii legate de programul de vizitare al muzeului si al Salii Unirii, tarife de acces, ghidaje turistice, evenimente, lansari de carte si expozitii. De asemenea, Muzeul Unirii va invita sa consultati si site-ul dedicat Festivalului Roman Apulum, festivalulromanapulum.ro, unde veti afla informatii legate de eveniment, calendarul acestuia, locatii de desfasurare a reprezentatiilor de reenactment, precum si superbe galerii de imagini din cadrul acestora.

Si daca tot am adus vorba despre unul dintre festivalurile organizate in Alba Iulia, nu putem sa nu amintim si de Festivalul Dilema Veche, care dispune de o pagina oficiala, http://festival.dilemaveche.ro. Programul de desfasurare, personalitati invitate, subiecte de dezbateri, precum si informatii legate de transport si cazare, prin link-uri utile sunt doar cateva dintre categoriile de informatii care se pot consulta pe aceasta.

Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia este unul dintre principalele obiective ale municipiului nostru, oferind o sala de spectacole de peste 500 de locuri. Pentru informatii cu privire la programul evenimentelor de-a lungul anului, disponibilitatea si pretul biletelor la acestea, Casa de Cultura dispune si ea de o pagina oficiala, http://cssalba.ro.

Poate doriti sa va petreceti o zi placuta in compania unei carti. Va recomandam sa dati o fuga la Biblioteca Judeteana ”Lucian Blaga” Alba, care, intr-o atmosfera primitoare, nu doar va va intampina cu o gama variata de carti, ci va va invita la numeroase evenimente pe care le organizeaza. Prin urmare, consultati programul adresat publicului, adresa locatiei sectiilor si filialelor bibliotecii si aflati noutatile editoriale, calendarul cultural si evenimentele curente, accesand pagina de internet, http://www.bjalba.ro. Mai mult, Biblioteca Judeteana organizeaza anual Targul de carte ”Alba Transilvana”, care in acest an ajunge la editia a IX-a, propunand publicului o paleta larga de evenimente la care participa personalitati si invitati din toate zonele culturii scrise. Anul acesta este programat pentru perioada 20-22 mai, insa despre acesta veti putea afla mult mai multe atat pe pagina bibliotecii, cat si pe site-ul dedicat special evenimentului: www.albatransilvana.ro.

Pentru a alege un mijloc de transport in comun, site-ul operatorului de transport local, www.stpalba.ro, va sta la dispozitie. Utilizati route-plannerul disponibil pe site, pentru a va planifica calatoriile, afland liniile de transport a celor 7 zone metropolitane si programul acestora, statiile existente, tarifele disponibile si abonamente. Site-ul este disponibil si in varianta mobila.

De asemenea, nu uitati de actualizarile de pe site-ul oficial al municipalitatii, http://www.apulum.ro, si site-ul http://turism.apulum.ro, al Centrului National de Informare si Promovare Turistica Alba Iulia. Harti, informatii despre obiective de interes turistic, structuri de primire, cai de acces, precum si multe alte resurse si informatii utile, toate la un loc, vor incerca sa va ofere cat mai multe detalii pentru o vizita placuta si relaxata.

Cat despre www.viziteazaalbaiulia.ro, de fiecare data, va vom  intampina bucurosi cu cat mai multe indrumari si sfaturi, in speranta ca veti afla numeroase motive pentru a veni si reveni in Alba Iulia, un loc primitor si special.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram