Willy William la Alba Fest!

Publicat în: 
26 aprilie 2016

Finalul lunii mai anunta multa distractie si asta pentru ca Alba Fest (27-29 mai) ne invita sa sarbatorim Zilele orasului intr-o atmosfera festiva, alaturi de artisti de renume international. Lista programului dezvaluie deja o prima surpriza: DJ-ul si producatorul muzical de origine franco-jamaicana, Willy William, vine sa petreaca alaturi de noi. Artistul da tonul distractiei in acest an si nu putini sunt cei care au ascultat piesa „Ego” de pe albumul „Une Seule Vie”.

La doar cateva click-uri distanta in mediul virtual, aflam ca a intrat pe piata in anul 2003, alaturi de DJ Flex cu hit-ul „B Boys - Shake da Body”, iar in 2004 ca producator al Tragedie sub pseudonimul „Lord William” si apoi a aderat la colectivul francez de muzica Collectif Metisse, continuand sa produca propriile materiale. Insa povestea artistului este mult mai impresionanta. S-a nascut in Jamaica, dar a crescut intr-un mic sat francez din apropierea orasului Mans. Alaturi de parinti, originari din Etiopia si Guadalupe, fani ai genurilor muzicale pop si funk si ai ritmurilor afro, viitorul artist prinde drag si sensibilitate pentru poezie si ritmul liric al cuvintelor. Autodidact, a invatat sa cante la mai multe instrumente, interpretand cover-uri celebre din genurile muzicale pop si rock si treptat a inceput sa compuna materiale proprii.

Surprizator este faptul ca initial tanarul intrezarea o cu totul alta cariera, si anume una in domeniul mecanicii si stiintei, visand sa devina inventator. Destinul insa ii harazea o alta directie atunci cand o organizatie locala i-a oferit oportunitatea de a-si dezvolta aptitudinile muzicale si instrumentale. A fost indrumat spre o serie de cursuri si un prim turneu la varsta de  18 ani, drumul lui Willy deschizandu-se spre noi orizonturi.

Cu toate astea, nici acest drum nu a fost privat de dificultati. Lipsit de resurse materiale, artistul a fost nevoit sa cante o vreme pe strada la Angers unde talentul sau nu a ramas neobservat. Ajunge sa cante intr-un club si reuseste sa adune suma necesara pentru a pleca in Jamaica, unde cultura si atmosfera locala ii vor contura definitiv personalitatea artistica.

Revine in Franta unde va fi din ce in ce mai solicitat ca DJ, iar in anul 2008, produce albumul lui Nei Man de gen afro, single-ul Take Taki devenind un mare hit. In 2009 incepe colaborarea cu Collectif Metisse, iar peste putin timp va compune hitul „Ego” care va aduce schimbari majore in viata artistului si va deschide o cale presarata de viitoare hituri.

Credite foto: karnaval.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram