YouthBank Alba Iulia, program pentru tineri ajuns la editia a VI-a

Publicat în: 
12 noiembrie 2014

Joi, 6 noiembrie, a fost lansata cea de-a 6-a editie a Programului YouthBank Alba pentru tinerii din municipiu si intregul judet. Cu ocazia lansarii celui de al 6-lea an consecutiv al programului, Sala Oglinzilor a Casei de Cultura a Studentilor din Alba Iulia a gazduit o conferita de presa in cadrul careia a fost prezentata noua echipa YouthBank de liceeni responsabili cu implementarea programului in anul scolar 2014 - 2015.

5 ani de YouthBank

Prima editie a programului YouthBank a fost organizata in 2009, pentru ca in urmatorii 5 ani sa se acorde peste 81.000 de lei in beneficii si 47 de granturi liceenilor din judet.

Programul YouthBank urmareste sa responsabilizeze tinerii si sa incurajeze dezvoltarea unor abilitati folositoare pentru carierele viitoare. In acest sens se pune accent pe initiativa civica, asumarea rolului de leader si munca in echipa.

YouthBank Alba, program al Fundatiei Comunitara Alba a obtinut premiul pentru cel mai bun program de voluntariat in educatie din judet pentru doi ani consecutivi, in 2012 si 2013, dar si la nivel national pentru "Cel mai bun proiect educational al anului", in 2010 si locul doi in categoria "Proiecte pentru tineret", in 2012.

Implementat de catre Fundatia Comunitara Alba, programul urmareste activitati incluse in "YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor in viata comunitatii" si a fost finantat cu suma de 75.000 de euro din fonduri europene.

In prezent programul lucreaza in parteneriat cu Consiliul Local si Primaria Municipiului Alba Iulia, Giro si Dacia Market, Ancau Company, Centru Medical "Terra Aster", Cofetaria Corina, Clinica "Remarc Dent", Restaurant Apetit, Argila Algo, Pensiunea "Casa Traina", Casa de Cultura a Studentilor, Mira Cafee, Societatea de Transport Public S.A, Impact Design, Tipo-Rex, Art Deco, Corona, Alba Mall, Olimpia Todea Photography si Impact Design.

YouthBank Alba 2014-2015

In cadrul conferintei de presa de pe 6 noiembrie au participat cei 12 liceeni parte a echipei YouthBank 2014-2015 impreuna cu membrii fundatiei, reprezentati ai Consiliilor Scolare ale Elevilor din diverse licee, ONG-uri locale, membrii Alumini YouthBank si directorul Casei de Cultura a Studentilor.

Membrii echipei YouthBank Alba pentru anul scolar in desfasurare au prezentat noul program cu accent pe traininguri, campanii de mobilizare de resurse pentru fondul bancii, team building, concursuri de proiecte si tabara nationala YB.

 

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram