20.000 de turisti sunt asteptati la Alba Iulia de 1 Decembrie

Publicat în: 
19 noiembrie 2015

1 Decembrie reprezinta prilejul perfect pentru ca romanii sa isi ia o mini-vacanta cu ocazia Zilei Nationale. Si pentru ca anul acesta vor fi patru zile libere, de sambata, 28 noiembrie, pana marti, 1 decembrie, majoritatea se gandesc unde ar putea sa isi petreaca acest weekend prelungit, pentru o binemeritata pauza.

Printre optiunile lor se numara si orasul Alba Iulia, unde turistii pot vizita importante atractii turistice, printre ele aflandu-se, bineinteles, si cetatea medievala Alba Carolina, dar si Muzeul National al Unirii, Sala Unirii sau Catedrala Reintregirii Neamului.

Anul acesta, autoritatile estimeaza ca aproximativ 20.000 de persoane vor vizita Alba Iulia, capitala spirituala a Romaniei, in weekend-ul prelungit de 1 Decembrie, iar hotelierii si proprietarii de pensiuni se asteapta ca gradul de ocupare pentru aceasta mini-vacanta sa fie de peste 90%. In schimb, din cauza evenimentele din Bucuresti si in semn de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, anul acesta, evenimentele de Ziua Nationala nu se vor incheia cu un foc de artificii.

Organizatorii festivitatilor se pregatesc deja de petrecerea de 1 Decembrie. Anul acesta se vor implini 97 de ani de la Marea Unire, iar momentul principal va fi, ca de fiecare data, parada militara de 1 Decembrie. Momentul va fi completat de spectacole de muzica populara, dar si de alte reprezentatii artistice pregatite de catre organizatori. Nu vor lipsi nici colindele, care vor inveseli atmosfera.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia sa vada Cetatea Alba Carolina in „haine” de sarbatoare. Elemente decorative si figurine luminoase vor fi montate in Cetate, dar si pe arterele principale din Alba Iulia, pentru ca albaiulienii si turistii sa se bucure de o atmosfera calda, de sarbatoare, iar in Piata Cetatii vor fi instalate obisnuitele casute din lemn decorate, de unde oaspetii pot servi vin fiert sau ceai fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram