Alba Carolina - Cetatea va sarbatori in 2015 aniversarea a 300 de ani de la inceperea lucrarilor

Publicat în: 
12 decembrie 2014

Cu ocazia serbarii Zilei Nationale, s-a pus accentul si pe importantul eveniment ce va fi sarbatorit in anul 2015, respectiv aniversarea a 300 de ani de la inceperea lucrarilor la Cetatea Alba Carolina, 3 secole de istorie pe care Cetatea le incheie restaurata si dupa cum o descriu atat turistii, cat si numerosi albaiulieni, parca mai frumoasa ca oricand. Primaria Alba Iulia a semnalat apropierea importantului eveniment celor prezenti la serbarea Zilei Nationale, iar cercetasii stransi in Alba Iulia cu o zi mai devreme, pentru festivalul anual Unitate si Prietenie au aprins 300 de gulgute de foc in cinstea acestui mare eveniment.

Planurile primariei Alba Iulia pentru 2015

Nu au fost inca dezvaluite toate planurile de sarbatorire a marelui eveniment aniversar ce marcheaza 3 secole de la constructia celei mai mari cetati de tip Vauban din sud-estul Europei, insa afisele ce au aparut deja sugereaza ca totul se va concentra pe simbolistica cifrei 300, iar orele de spectacol si evenimente pe care le pregateste administratia locala pentru 2015 vor fi "peste 300".

Pana in momentul actual s-a discutat despre afisaje stradale, ziduri decorate ale Cetatii si o structura de arta urbana aniversara, iar Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia declara:

"In anul 2015 se implinesc trei secole de cand la Alba Iulia se punea piatra de temelie a Cetatii Alba Carolina, cea mai mare constructie militara in stil Vauban din sud-estul Europei. La 4 noiembrie 1715, o fastuoasa solemnitate marca inceputul lucrarilor la fortificatia bastionara, care astazi reprezinta un brand al orasului Marii Uniri. Ii asteptam pe toti cei care ne viziteaza azi, in 2015, un an dedicat in intregime aniversarii Cetatii, plin de evenimente, sa redescoperiti cetatea Alba Carolina la momentul 300, complet restaurata, mai frumoasa ca oricand."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram