Numar record de cercetasi la Alba Iulia de Ziua Nationala

Publicat în: 
5 decembrie 2014

Cercetasii, in numar de peste 500, stransi la Alba Iulia in cadrul festivalului National "Unitate si Prietenie", ajuns la cea de-a XVII-a editie, au fost prezenti la evenimentele speciale de Ziua Nationala a Romaniei.

Festivalul Unitate si Prietenie s-a desfasurat in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, astfel ultima zi de festival a coincis cu Ziua Nationala a Romaniei cu a carei tema a reusit sa se impleteasca in mod armonios.

Numarul cercetasilor, in crestere in ultimul timp, a ajuns la un nou record cu ocazia acestei editii a festivalului "Unitate si Prietenie" ce a avut ca tema "Calatoria in timp".

Ateliere, proiecte sociale si multe zambete

Unul dintre specificurile festivalului cercetasilor, organizat anual la Alba Iulia, sunt atelierele, anul acesta in numar de peste 20 inclusiv Dans Traditional Romanesc, Prim Ajutor, Ceramica, Diversitate si incluziune, dar si teme inspirate din Orient precum origamiul.

Tot pentru perioada festivalului cercetasii albaiulieni au pregatit doua proiecte pentru invitatii din toate colturile tarii, "Zambeste" - un proiect social in care cercetasii au decis sa petreaca timp alaturi de copiii de la Asezamantul "Sfantul Vasile" si Centrul "Rita Gargarita".

In ton cu tema festivalului, ziua de sambata a fost cea mai incarcata pentru cei peste 500 de cercetasi care au avut ocazia sa participe la un joc ce s-a intins pe tot weekend-ul. Jocul numit "Masina Timpului" a purtat participantii prin puncte cheie ale Cetatii Alba Carolina.

Tot in cadrul Festivalului au mai avut loc Targul Centrelor Locale unde fiecare grup de cercetasi si-a putut prezenta istoria si traditiile locale. Cercetasii au aprins si gulgute in forma numarului 300 pentru a sarbatori anticipat aniversarea a 300 de ani de la constructia cetatii, aniversare ce va avea loc in 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram