Alba Iulia in topul celor mai uimitoare poze din istorie

Publicat în: 
29 decembrie 2014

Mutarea blocului A2 din anul 1987, un bloc de 7600 de tone din Alba Iulia, este considerata cea mai uimitoare poza din istorie intr-un top de 36 de fotografii realizat pe cunoscutul site international 9gag.com.

Fotografia care a aparut de nenumarate ori in topuri de acest gen a reusit sa ia locul intai unor fotografii precum cea cu Che Guevara si Fidel Castro la pescuit sau ochelarii pe care John Lennon ii purta cand a fost asasinat.

Imaginea care a aparut de nenumarate ori si in presa de la nivel national prezinta operatiunea din 27 mai 1987, cand blocul A2 a fost salvat de la demolare fiind mutat printr-un sistem considerat genial chiar si dupa tehnologia folosita in momentul actual.

Blocul de 7200 de tone a fost impartit in doua corpuri pentru a face loc Bulevardului Transilvaniei in directia Catedralei Reintregirea Neamului. Acesta a fost doar unul din numeroasele cladiri mutate prin aceeasi metoda in perioada regimului comunist, insa ceea ce a impresionat a fost atat dimensiunea cat si faptul ca locuitorii din cele 40 de apartamente nu au trebuit sa fie evacuati, acestia privind intreaga operatiune de la balcoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram