În ochii altora

Acasă / Alba Iulia intr-un top al destinatiilor de weekend by Vocea Transilvaniei

Alba Iulia intr-un top al destinatiilor de weekend by Vocea Transilvaniei

Publicat în: 27 oct.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Vocea Transilvaniei a realizat toamna aceasta un top al muzeelor din Transilvania, adevarate comori nationale ce merita vizitate macar o data in viata. Aceasta zona plina de istorie a reusit sa dea tarii unele dintre cele mai importante repere cultural istorice. Alba Iulia are cinstea de a se afla in acest top al excelentei cu Muzeul National al Unirii, locul ce sta marturie poate celui mai important moment din istoria Romaniei.

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, un loc ce merita vizitat

Conform cotidianului Vocea Transilvaniei, Muzeul National al Unirii este considerat unul dintre cele mai importante obiective culturale si turistice din judetul Alba. Statisticile arata un numar de vizitatori in crestere pentru Muzeul Unirii fata de aceeasi perioada a ultimei decade. Alba Iulia are cu ce se mandri, un muzeu in al carui patrimoniu impresionant se afla colectii si bunuri culturale mobile unicat, clasate drept tezaur de catre Ministerul Culturii.

Vocea Transilvaniei prezinta ambele cladiri ale muzeului, Sala Unirii, in care accesul este gratuit si cladirea Babilon, cea care gazduieste muzeul propriu-zis pentru care turistii trebuie sa plateasca 8 lei pret intreg sau 4 lei pret redus.

Muzeul infiintat in 1887 isi are sediul in palatul Babilon din 1967, iar Sala Unirii este gazduita intr-o cladire ce a servit drept casino militar incepand cu anii 1900.

Patrimoniul muzeului continua sa creasca si sa se imbogateasca, castigandu-si astfel locul in topul celor mai valoroase 10 muzee din centrul Romaniei realizat de Vocea Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia