Alba Iulia pe Romania-Insider: "inima vie a Romaniei"

Publicat în: 
24 februarie 2015

Articolele cu care Alba Iulia este prezenta pe Romania-Insider.com, site in limba engleza dedicat turistilor straini, picteaza Cealalta Capitala in lumina unui spatiu de poveste, in care istoria prinde viata. Alba Iulia este prezentata strainilor interesati de bogata istorie a acestei regiuni drept locul in care prezentul si trecutul se impletesc armonios.

Alba Iulia, inima istorica a tarii

Alba Iulia este prezentata pe rand in articolele celor de la Romania-Insider drept inima vie a istoriei milenare din aceste locuri, dar si ca orasul in care istoria prinde viata.

Articole au abordari diferite, unul dintre acestea invitand cititorul intr-o incursiune in istoria acestui oras, poate una dintre cele mai bogate, impresionante si zbuciumate povesti de pe intreg teritoriul tarii, incepand de la Apulum, cel mai mare oras din provincia Romana Dacia si ajungand la Alba Iulia de azi. Orasul, locul in care s-a infaptuit Marea Unire, se prezinta astazi drept Cealalta Capitala, un loc in care istoria este inca vie si respira prin fiecare por al cetatii si al cladirilor monument ce innobileaza centrul istoric al orasului.

Se vorbeste pe scurt si despre optiunile de cazare, mentionand ca Alba Iulia nu duce lipsa de hoteluri si moteluri care sa acopere toate gusturile si toate bugetele, dar si despre vinariile exceptionale din apropiere.

Alba Iulia, locul in care istoria este inca vie

Un alt articol vorbeste despre redescoperirea orasului Alba Iulia ca centru al Romaniei si una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din tara. Articolul este scris sub forma unui jurnal de calatorie ce descrie impresiile reintoarcerii dupa ani intr-o cetate profund schimbata, dupa restaurarea prin fonduri europene si transformata intr-o adevarata destinatie de excelenta. Cei de la Romania Insider mentioneaza ca Alba Iulia va deveni curand un magnet pentru turisti, avand toate calitatile necesare: mostenirea istorica, peisaje pitoresti, localizarea in centrul tarii si simbolul orasului, Cetatea Fortificata de tip Vauban care este cea mai mare si impresionanta cetate de acest tip din estul Europei.

Sunt mentionate si aici locurile din Cetate care merita vizitate si modul in care Cetatea in sine reuseste sa faca turistul sa traiasca experienta autentica, cu ritualul schimburilor de garzi si focurile de artilerie sau cu statuile care sunt martore ale unor vremuri trecute.

Orasul este descris ca un loc linistit, retras, perfect pentru relaxare, in care ritmul vietii este departe de haosul marilor orase din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram