În ochii altora

Acasă / Alba Iulia, primul oras romanesc prezent in revista UNESCO World Heritage
Garda Cetăţii/Foto: Ionuţ Văidean

Alba Iulia, primul oras romanesc prezent in revista UNESCO World Heritage

Publicat în: 3 apr.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Cu ocazia publicarii unei editii speciale, Alba Iulia a fost primul oras romanesc mentionat in revista UNESCO World Heritage, editia revistei fiind dedicata oraselor a caror dezvoltare se bazeaza pe turismul istoric si pe conservarea patrimoniului cultural. Titlul articolului aduce numai cuvinte de lauda orasului Alba Iulia: „Probabil cea mai interesanta Capitala de care ati auzit vreodata. Cealalta Capitala a Romaniei”.

Purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Coser, a declarat in legatura cu publicatia:

„Revista este distribuita in mod aparte ambasadelor, muzeelor, institutiilor de cultura si stiinta, operatorilor de turism. Editarea se face in trei limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, spaniola), iar acest numar al revistei va fi primul introdus in format electronic pe site-ul oficial UNESCO, site ce detine un record de peste 20.000 de accesari pe zi.”

Acest numar al revistei a fost distribuit in 70.000 de exemplare la nivel mondial, orasul Alba Iulia fiind descris ca „Cealalta Capitala a Romaniei”. La sfarsitul articolului, autorul ii invita pe cei care doresc sa cunoasca o parte din istoria Romaniei sa viziteze acest minunat oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia