Albaiulienii au sarbatorit inceputul lui septembrie cu Alba Iulia Music & Film Festival

Publicat în: 
16 septembrie 2014

Pentru 4 zile, la inceputul lunii septembrie, Alba Iulia a devenit din nou punctul zero al manifestarilor culturale din judet pe parcursul Alba Iulia Music & Film Festival. Organizat anul acesta intre 4 si 7 septembrie in nou renovata Cetate Alba Carolina, festivalul din 2014 a strans un public de peste 10.000 de spectatori, numar record pentru toate cele 3 editii de pana in acest moment ale festivalului.

Festival de muzica si film in Cetate

Locatia festivalului Alba Iulia Music & Film a trebuit mutata datorita lucrarilor de modernizare din zona, insa acesta a ramas in interiorul zidurilor Cetatii, pe Latura de Vest, in zona podului dintre Poarta a V-a si Poarta a IV-a. Participantii la festival nu au fost deloc deranjati de aceasta schimbare de planuri anuntata in ultimul moment, acestia fiind de parere ca locatia in care s-a desfasurat festivalul a fost una ideala pentru punerea in valoare a obiectivelor turistice din zona, fara a distrage atentia prea mult de la tema principala a manifestarii.

Joi, deschiderea cu concert

Festivalul s-a deschis oficial joi, pe 4 septembrie in Piata Cetatii unde a fost amenajat un cinematograf in aer liber. La deschidere, de la ora 19.30 au concertat Grigore Lese alaturi de invitatul special Amir Hiedarkhodaee. Prima seara de film a fost inaugurata cu un scurt metraj intitulat “O lume noua” care a avut ca subiect povestea unor romani imigranti in Statele Unite la inceput de secol XX si s-a incheiat cu una dintre cele mai mari productii romanesti ale anului, “Selfie” in regia Cristina Iacob. Actorii filmului au fost prezenti la vizionare.

Vineri, Campania “Cartile pe fata”

Ziua de vineri a fost marcata de o alta manifestare culturala demna de lauda – campania “Cartile pe fata”, aceasta fiind prima minibiblioteca permanenta din Alba Iulia care a fost deschisa in Cetatea Alba Carolina. Minibiblioteca inaugurata in cadrul celei de a 3-a editii a festivalului Alba Iulia Music & Film de la inceputul acestei toamne se prezinta sub forma unei casute de lemn plina cu cele mai diverse opere literare.

Vizitatorii vor avea ocazia sa imprumute carti pentru a citi pe bancile Cetatii intr-un moment ideal de relaxare, gandit pentru a promova cultura si dragostea pentru carte in randul tinerilor, dar si al turistilor care viziteaza cetatea Alba Carolina in numere tot mai mari dupa finalizarea lucrarilor de restaurare.

Campania “Cartile pe fata” inaugurata la Alba Iulia in cadrul festivalului de muzica si film este o initiativa pornita la Cluj care incurajeaza promovarea cititului in moduri inedite.

Tot vineri seara albaiulienii au avut ocazia sa vizioneze in avanpremiera filmul “America, venim!” in regia lui Razvan Savescu, programat pentru a aparea in cinematografe abia pe 19 septembrie.

Sambata, Directia 5 in Piata Cetatii

Cea de-a 3 zi a festivalului a fost sarbatorita in atmosfera de petrecere cu concertul extraordinar al formatiei Directia 5 care a dat tonul serii incepand cu ora 19.30 urmat de proiectia filmului “Sunt o baba comunista” sub regia lui Stere Gulea pentru a carui proiectie actorul Marian Ralea a fost prezent in oras.

ROA au incheiat festivalul in ritmuri moderne

Dupa 4 zile de exceptie, festivalul Alba Iulia Music & Film a fost incheiat in ritmuri moderne si aplauze. Cei de la ROA au concertat la Palatul Principilor si au reusit sa incinga atmosfera pentru a marca finalul celei mai reusite editii ale festivalului de pana in momentul actual.

Albaiulienii au cantat impreuna cu formatia pe piese bine cunoscute, apoi au incheiat seara cu o ultima proiectie de film, una pe care organizatorii festivalului au considerat-o demna de pastrat la final.

In incheierea Alba Iulia Music & Film Festival, albaiulienii si turistii veniti in oras special pentru acest eveniment au avut ocazia de a viziona unul dintre cele mai importante filme din istoria cinematografiei, primul lungmetraj SF, un film mut intitulat “Metropolis”. Filmul prezinta o societate distopica si a fost acompaniat de Abator Industries in acorduri de muzica electronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram