Caravana „Pune ORASUL TAU pe Harta Voluntariatului” va ajunge si la Alba Iulia

Publicat în: 
24 septembrie 2015

In perioada 28 septembrie - 22 octombrie, in 11 orase din Romania (Bucuresti, Bacau, Iasi, Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timisoara, Craiova, Brasov si Constanta) se vor desfasura o serie de evenimente ce au ca scop sprijinirea organizatiilor neguvernamentale ce lucreaza cu voluntari, dar si a persoanelor care doresc sa desfasoare activitati de voluntariat.

Printre aceste orase se numara si Alba Iulia, unde caravana „Pune ORASUL TAU pe Harta Voluntariatului” va ajunge in luna octombrie.

Evenimentele desfasurate sub forma unei caravane de o zi in fiecare dintre cele 11 orase sunt organizate de Federatia VOLUM, infiintata in anul 2010. Pe parcursul unei zile, albaiulienii care isi desfasoara activitatea in institutii publice, organizatii neguvernamentale locale, dar si cei care doresc sa realizeze activitati de voluntariat vor putea afla informatii utile despre platforma hartavoluntariatului.ro, ce urmareste corelarea cererii si a ofertei de voluntariat la nivel national, aceasta putand fi accesata incepand cu data de 28 septembrie. Mai mult, in cadrul Caravanei, participantii vor putea asista si la un atelier pe tema extremismului si vor putea discuta cu reprezentantii federatiei VOLUM despre modul in care voluntariatul si implicarea in comunitate pot sprijini campania No Hate Speech Movement a Comisiei Europene.

Caravana „Pune ORASUL TAU pe Harta Voluntariatului” isi propune sa dezvolte miscarea de voluntariat din Romania si sa identifice nevoile acesteia pentru a dezvolta o comunitate eficienta, care sa contribuie la evolutia societatii si a culturii civice romanesti.

Federatia VOLUM sprijina miscarea de voluntariat din Romania, avand rolul de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. Infiintata in 2010, aceasta are in componenta 63 de organizatii. Evenimentul, parte a proiectului ,,Harta Voluntariatului”, este sprijinit si de Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directiile Judetene pentru Sport si Tineret, bucurandu-se si de sustinerea unor organizatii neguvernamentale la nivel local, din cadrul fiecarui oras unde Caravana va ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram