Cetatea Alba Carolina, "steaua norocoasa" a fetelor de la TravelGirls.ro

Publicat în: 
10 martie 2015

Pe TravelGirls.ro, Cetatea Alba Carolina este prezentata drept o poveste de succes, o poveste cu final fericit in care s-au investit milioane de euro proveniti din fonduri europene. Plus multa munca. Cetatea, care inainte arata la fel de dezolant ca multe astfel de locuri din Romania, s-a transformat in ultimii ani intr-un loc in care istoria reinvie. Un loc despre care autoarea vorbeste pe un ton usor nostalgic, facand o paralela fascinanta intre momentul Marii Uniri si cel al prezentului, de la locul in care s-a format identitatea nationala la un loc in care trecutul se imbina armonios cu prezentul. Blogul compara Cetatea Alba Carolina cu unele dintre cele mai frumoase castele-cetati din Europa, precum Castelul Buda din Budapesta sau Prazsky hrad din Praga.

De vazut in Cetatea Alba Carolina

Travel Girls trec in revista obiectivele turistice istorice si culturale care impanzesc Cetatea, de la Sala si Muzeul Unirii, la Catedrala Ortodoxa a Incoronarii, catedrala Romano-Catolica si Traseul Celor Trei Fortificatii, toate acestea acompaniate de o galerie foto cuprinzatoare ce prezinta Cetatea in lumina unei zile senine, sub un cer de vara, mai impresionanta decat s-ar fi putut imagina ca ar putea deveni in urma cu doar un deceniu. Iar daca timpul permite o vizita care sa inceapa mai devreme de ora 12, atunci turistii se pot bucura de unul dintre momentele care au impresionat cel mai mult fetele de la Travel Girls, schimbarea garzii.

Pentru o plimbare prin Cetate, autoarea recomanda doar vreme buna, cer albastru si cel putin cateva ore la dispozitie pentru o plimbare prin aer liber prin locuri rupte parca din cartile de istorie.

Unde stai si unde mananci

Jurnalul de calatorie este completat si cu informatii pentru turistii care isi doresc sa ajunga la Alba Iulia mai mult decat in trecere. Hotelurile de aici par sa isi iasa din dezmorteala, multe intrand in procesul de reabilitare odata cu Cetatea si aratand excelent in prezent, altele deschise de curand, precum La Maison de Caroline, toate fiind pregatite sa impresioneze chiar si cei mai exigenti turisti. In ceea ce priveste pranzul sau cina, este recomandat fie restaurantul hotelului, fie Pub 13 aflat intr-o locatie perfecta, chiar in interiorul Cetatii si cu o atmosfera pe masura.

Travel Girls incheie cu convingerea ca, in doar cativa ani, Cetatea de la Alba Iulia va fi "unul dintre cele mai importante centre culturale din Romania".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram