Ciclaton, în Cetate

Publicat în: 
8 septembrie 2015

Cei peste 30 de voluntari care au participat la a doua editie a Ciclaton, un eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania, au fost prezenti, weekendul trecut, si la Alba Iulia.

Participantii au ajuns in Piata Cetatii duminica, 6 septembrie, urmand sa se intoarca la locul de start, in Sibiu, dupa ce au trecut prin 11 orase.

Timp de 5 zile, voluntarii au strabatut traseul de 660 de kilometri pe bicicleta pentru a sustine o serie de cauze care propun solutii non-formale in domeniul educatiei. Acestea au putut fi sprijinite de catre publicul larg prin contributii raportate la numarul batailor inimii ciclatonistilor de anduranta, dar si prin donatii fixe sau donatii directe catre o anumita cauza.

Scopul Ciclaton este acela de a reuni oameni care iubesc sportul si mersul pe bicicleta, pentru a sustine proiecte legate de educatia non-formala, la campanie luand parte atat ciclisti amatori, cat si profesionisti.

„In 2014, Ciclaton a pornit de la initiativa a doi voluntari care si-au dorit sa uneasca pasiunea pentru sport si implicarea in viata comunitatii intr-un eveniment la care fiecare dintre noi sa isi poata aduce contributia. Anul acesta, ne bucuram foarte mult ca Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le sustinem, iar numarul ciclistilor de anduranta s-a dublat. Avem deja un numar foarte mare de sustinatori si suntem convinsi ca cea de-a doua editie va aduna si mai multi oameni care cred ca educatia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare pentru comunitatea din care facem parte”, a afirmat Cristi Gherghiceanu, presedintele Fundatiei ce a initiat campania, ADEPT.

Fondat in 2014, Ciclaton este primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania, dedicat sustinerii educatiei non-formale, ce este axata pe individualitatea fiecarui copil. Evenimentul de anul acesta s-a desfasurat intre 2 si 6 septembrie si a trecut prin Medias, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Deva si Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram