Conferinta INSPIRATIE PENTRU REGIZORI DE TEATRU SI FILM a deschis festivalul ,,Povesti’’

Publicat în: 
6 octombrie 2015

Cea de-a X-a editie a Festivalului International de Teatru „Povesti” a luat startul ieri, 5 octombrie, prin conferinta INSPIRATIE PENTRU REGIZORI DE TEATRU SI FILM, un eveniment prezentat de catre Maia Morgenstern si regizorul Chris Simion. Conferinta, sustinuta in amfiteatrul Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a avut ca subiect opera scriitorului francez Pascal Bruckner.

Cu toate ca, din cauza unei probleme de sanatate, scriitorul francez care era invitatul special al festivalului nu a mai putut ajunge la deschidere, o multime de persoane au fost prezente in sala, timp de o ora, pentru a le asculta pe Chris Simion si Maia Morgenstern vorbind despre realizarile profesionale si personalitatea lui Pascal Bruckner.

Prezentarea a fost urmata de lansarea cartilor lui Pascal Bruckner, evenimentul desfasurandu-se intr-un spatiu amenajat din fata Bibliotecii Batthyaneum, si mai apoi de un spectacol-lectura, pe textele scriitorului.

,,Paradoxul iubirii”, evenimentul la care trebuia sa participe si francezul, va fi sustinut de catre Maia Morgenstern, Marian Ralea, Ioana Bogatan, Laura Orian, in regia lui Chris Simion.

Anul acesta, Festivalului International de Teatru „Povesti” se bucura de prezenta a zeci de actori consacrati. Ion Caramitru si Horatiu Malaele, Vlad Zamfirescu, Maia Morgenstern, Pavel Bartos, Gheorghe Ifrim sau Oana Pellea sunt doar cativa dintre actorii care ii vor incanta pe turisti si pe albaiulieni cu reprezentatiile lor de exceptie.

Festivalul va avea aceleasi sectiuni principale ca in anii trecuti: spectacole de teatru dedicate copiilor in prima parte a zilei, urmate de evenimentele pentru tineri si adulti, ce se vor desfasura in zece locatii diferite. Dintre cele peste 25 de spectacole, productii romanesti, dar si straine, preferatele publicului sunt „Vocea Umana” si „Titanic Vals”, pentru care toate biletele disponibile au fost deja vandute.

Pretul biletelor la Festivalul International de Teatru „Povesti” este 18 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, iar biletele pot fi achizitionate de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram