Exponatul lunii mai la Muzeul National al Unirii - sigiliul principelui Sigismund Bathory

Incepand cu data de 7 mai, turistii care viziteaza Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia luna aceasta vor putea admira Exponatul lunii, sigiliul principelui Sigismund Bathory, datat din 1595.

Sigiliul va fi expus pe tot parcursul lunii mai, iar cei care trec pragu muzeulul vor putea afla detalii despre istoria acestuia. Sigiliul este considerat unul dintre cele mai vechi atestate ale utilizarii unei steme specifice acestei zone si s-a pastrat intr-o stare buna, detaliile putand fi inca observate la o privire atenta.

In cadrul vernisajului acestei mini expozitii ce a avut loc in ziua inaugurarii la ora 11, s-a discutat despre istoria si importanta acestui exponat, modul in care a fost fabricat dar si modul de utilizare.

"Exponatul lunii" este un eveniment organizat de Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba si Primaria Municipiului Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram