Festival de folclor

Publicat în: 
12 august 2015

Primaria Alba Iulia si Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania organizeaza, intre 15 si 16 august, in Piata Cetatii, o noua editie a festivalului „Suflet de Roman”. Festivalul celebreaza folclorul in Transilvania si incearca sa promoveze valorile romanesti prin cantece autentice din diferite zone istorice ale Romaniei.

Printre invitatii la eveniment se vor numara Ionut Fulea, Veta Biris, Mariana Anghel, Gheorghe Rosoga, Mariana Deac, Nineta Popa si multi altii, acompaniati de orchestra Codru de Romania. In plus, pe langa artistii consacrati ai folclorului romanesc, la festival vor fi invitati si tineri interpreti, pentru a se crea astfel o punte intre generatii, aceasta actiune contribuind la scopul initial al evenimentului, acela de a valorifica traditiile nationale si de a cultiva respectul pentru folclor si pentru arta populara romaneasca.

In cadrul editiei de anul acesta, organizatorii au prelungit durata festivalului cu inca o zi. Mai mult decat atat, in timpul celor doua zile, se va organiza campania „Fii popular”, prin care publicul este incurajat sa poarte pe toata durata festivalului costumul popular romanesc, pastrand traditia care exista de multi ani in Transilvania in zilele de sarbatoare.

Festivalul „Suflet de roman” este cel mai mare eveniment de folclor organizat in parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia si ii pregateste pe spectatori pentru evenimentul folcloric central din Alba Iulia, „Festivalul de Romania”, ce are loc in fiecare an pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Sursa foto: www.proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram