Festivalul Roman Apulum a deschis cu succes sezonul turistic la Alba Iulia

Publicat în: 
9 mai 2015

A 3-a editie a festivalului Roman Apulum, festival de reenactment ce se impune rapid drept una dintre cele mai interesante si apreciate manifestari de acest gen din tara, a avut loc anul acesta in weekend-ul de 1 mai, respectiv in zilele de 2 si 3 mai.  Evenimentul a marcat cu succes deschiderea sezonului turistic la Alba Iulia.

Turistii care au ales sa petreaca minivacanta de 1 mai la Alba Iulia au fost primiti intr-o atmosfera speciala, Cetatea Alba Carolina fiind redata pentru doua zile celor care si-au lasat primii amprenta in aceste locuri, dacii si romanii. In cadrul festivalului care a reusit sa stranga un numar record de vizitatori in cetate, au avut loc demonstratii militare, ateliere mestesugaresti, competitii de tras cu arcul, aruncarea sulitei, lupte de gladiatori, muzica, dans si chiar un targ de sclavi.

Toate aceste momente au fost capturate de catre fotografii prezenti la festival in imagini de exceptie care vorbesc de la sine.

Ziua 1 a Festivalului

In mijlocul manifestarilor ce amintesc de o epoca sangeroasa, plina de lupte si conflicte, Nimfele Daciei au adus pacea si zambetul pe buzele privitorilor. Imbracate in alb curat, cu blanuri pe umeri si coronite de flori in par, nimfele au cantat, au dansat si au incantat spectatorii intre scenele de lupta si paradele militare.

Paradele militare, realizate cu participarea unor trupe de reenactment de exceptie atat din tara, cat si de peste hotare, au aratat mai bine ca oricand ca aceasta arta a reconstituirii istorice poate fi ridicata la rang de excelenta si in tara. Fiecare scena de lupta sau de parada a fost realizata cu atata atentie la detalii, incat devenea imposibil pentru vizitatori sa nu se lase purtati, pentru cateva momente, inapoi in istorie.

Nu au lipsit nici scenele mai dure, dar care reflecta realitatea vremurilor apuse, fiind puse in scena executii, lupte sangeroase si chiar crucificari.

La fel de impresionante si de convingatoare au fost si luptele intre gladiatori, acestea fiind puse in scena de actori cu adevarat pregatiti pentru rol, ei reusind sa convinga privitorii ca asista la adevarate confruntari pe viata si pe moarte.

In tot acest timp, la atelierele de mestesugarit timpul parea sa se scurga in alt ritm, actorii asteptand vizitatorii cu calm, zambete si multa voie buna.

 

Ziua a 2-a a Festivalului

Ziua a 2-a a continuat in ritmul impus de prima zi a festivalului, cu aceleasi ateliere mestesugaresti si tabere militare gata sa initieze turisti si albaiulienii prezenti la festival in tehnicile de lupta si mestesugurile specific vremurilor.

Ultima zi a festivalului a fost marcata de competitia intre reenactori “Bratul de Fier” considerata de multi punctul culminat al festivalului.

Nici din aceasta zi nu a lipsit prezenta Nimfelor Daciei imbracate in rochii de alb pur, cu flori in par, gata sa danseze si sa cante pentru placerea privitorilor.

Atmosfera a cuprins toti vizitatorii indiferent de varsta, chiar si cei mai mici dintre acestia au fost prinsi in febra luptei, unii dintre ei imbracati chiar cu echipamente de soldati romani in miniatura.

Festivalul s-a incheiat cu o mare batalie pusa in scena de trupele de reenactment romane si cele ale dacilor aliati cu celtii, apoi cu Salutul Trupelor, pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram