Ghidul Michelin: Cetatea și Catedrala Romano-Catolică, locuri la care merită să ne oprim

Publicat în: 
9 august 2019

Autorii Ghidului Michelin au plasat Cetatea Alba Carolina și cea mai veche clădire din oraș pe harta obiectivelor la care merită să facem cel puțin o oprie.

Unul dintre primele lucruri care ne vin în minte când auzim de Ghidul Michelin sunt stelele. Acestea sunt folosite cu scopul de a-i ajuta pe turiști să-și organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice.

Două stele Michelin

Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume obiectiv, loc şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă „merită vizitat“, două stele se traduce prin “merită o oprire“, iar o stea este echivalentul pentru „interesant“.

Autorii  Ghidului Verde Michelin România 2019 au pus pe harta obiectivelor la care merită să facem o oprie și Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România.

Vedere aeriană a Cetății Alba Carolina

Vedere aeriană a Cetății Alba Carolina/Sursa: www.albaiuliaqr.ro

Fortificația este un spațiu care nu lasă indiferent turistul, român sau străin, ci îl transpune într-o poveste. Este locul în care vizitatorii pot trăi experiențe turistice și culturale de neuitat.

Un #Top10experienţe ce merită trăite în oraşul cu cea mai mare cetate din România, găsiți aici.

Două stele Michelin a primit și cea mai veche catedrală din Transilvania, Catedrala Romano-Catolică, aflată în inima Cetății Alba Iulia.

Catedrala Romano-Catolică/Foto: Florin Duţulescu

Catedrala Romano-Catolică/Foto: www.albaiuliaqr.ro

Edificiul figurează pe lista celor mai importante monumente de arhitectură medievală de stil romanic din România și din această parte a Europei.

Un #Top10 motive să vizitați cea mai veche catedrală din Transilvania găsiți aici.

Plasarea celor două obiective turistice din Alba Iulia în celebrul ghid de turism este sinonimă cu recomandarea turistică a editorilor avizaţi Michelin, dar și cu recunoașterea valorii culturale şi sociale a acestora.

Sticker-ul Michelin la Centrul Național de Informare şi Promovare Turistică

Ghidurile Michelin sunt printre cele mai apreciate de călători și acoperă mai multe domenii. Cel mai cunoscut este Ghidul Roșu Michelin, care include cele mai bune restaurante din lume.

Ce poți face o zi în Alba Iulia

Ce trebuie să vizitez dacă stau doar o zi în Alba Iulia? Ce merită să nu ratez în Cetate, dar şi în afara zidurilor fortificaţiei? Ce pot să fac gratuit în Alba Iulia ? Unde beau o cafea în Alba Iulia? Unde mănânc la prânz în Alba Iulia? Ce pot face până la cină în Alba Iulia? Unde mă cazez în Alba Iulia? Sfaturile de aici vă vor răspunde, cu siguranţă,  la întrebări.

Foto deschidere articol:  Catedrala Romano-Catolică-detaliu/Foto: www.albaiuliaqr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram