In acest weekend, Alba Iulia a gazduit Serbarile Normalitatii

Publicat în: 
9 noiembrie 2015

Parte a unei campanii sociale dedicate eradicarii violentei domestice, a traficului de fiinte umane si a lipsei egalitatii de sanse, evenimentul Serbarile Normalitatii a ajuns si la Alba Iulia.

Duminica aceasta, albaiulienii si turistii din Cealalta Capitala au avut parte de un concert Crush, Alexandra Ungureanu si Deepcentral, care a avut loc pe latura de vest a Cetatii Alba Carolina. La concert au fost prezente cateva sute de persoane de toate varstele, iar atmosfera a fost intretinuta de MC Cosmin Selesi. Programul a cuprins, pe langa concertul propriu-zis, cateva momente dedicate copiilor, concursuri, karaoke, dar si dezbateri privind egalitatea de sanse, prevenirea si eradicarea violentei domestice si a traficului de fiinte umane.

Serbarile Normalitatii reprezinta o serie de evenimente din cadrul proiectului „Start - o viata de calitate in siguranta”, care se desfasoara in perioada octombrie-decembrie 2015, in 56 de orase din Romania. Proiectul isi propune sa creasca gradul de constientizare cu privire la principiile egalitatii de sanse, a fenomenului violentei domestice si traficului de persoane, la nivel national. Totodata, se urmareste dezvoltarea unor mecaniste si masuri eficiente, integrate si sistematice, pentru combaterea si monitorizarea, la nivel national, a acestor probleme sociale.

In ceea ce priveste manifestatiile artistice din toata tara, acestea sunt sustinute de artisti romani ca Alessia, Dorian Popa, Cosmin Selesi, Dan Fintescu, Xonia, CRBL si Anna Lesko. Prin intermediul acestor concerte, artistii sustin cauzele mentionate anterior si informeaza populatia cu privire la proiectul dezvoltat de Agentia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati, in mijlocul comunitatilor locale.

Asadar, ziua de 8 noiembrie a fost, in Alba Iulia, o zi dedicata unei „societati normale”, in care au primat sentimentul de solidaritate, dorinta de implicare si speranta ca lucrurile vor evolua intr-un mod pozitiv.

Iata care a fost atmosfera la Serbarile Normalitatii, la concertul Alexandrei Ungureanu, intr-un scurt video surprins de media locale:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram