Intre 15 si 16 octombrie, turistii aflati in Alba Iulia pot asista la sarbatorirea Zilei Incoronarii

Publicat în: 
14 octombrie 2015

La sfarsitul acestei saptamani, albaiulienii si turistii din Cealalta Capitala vor avea ocazia sa participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Incoronarii. Sarbatoarea, devenita deja o traditie pentru albaiulieni si pentru autoritatile locale din Alba Iulia, marcheaza 93 de ani de la Incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, care s-a desfasurat la Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia, pe data de 15 octombrie 1922.

Anual, aceasta data este sarbatorita la Alba Iulia alaturi de reprezentanti ai Casei Regale. In cadrul evenimentelor din acest weekend, reprezentantii municipiului Alba Iulia vor lua parte la ceremonii alaturi de ASR Principesa Maria a Romaniei.

Autoritatile locale au pregatit, pentru zilele de 15 si 16 octombrie, o serie de evenimente ce includ inaugurarea Centrului de resurse Academia Doamnelor, un concert la Casa de Cultura a Studentilor si deschiderea unei expozitii cu parfumuri de colectie din perioada regala. Pentru ziua de vineri, decernarea Inaltului Patronaj Regal, in contextul organizarii competitiei chinologice la Alba Iulia, este unul dintre momentele care vor marca incheierea festivitatilor.

La Marea Incoronare a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria ca monarhi ai Romaniei Unite in 1922 au participat, la momentul respectiv, peste 30.000 de oameni, dar si reprezentanti ai Caselor Regale europene. Dupa intrarea lui Mihai Viteazul in Alba Iulia in anul 1599 si Marea Unire din 1918, momentul Incoronarii reprezinta al treilea eveniment de importanta istorica ce a avut loc in Alba Iulia.

Mai jos, puteti consulta programul festivitatilor din cele doua zile, alcatuit de catre organizatori, Primaria Municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba:

Programul festivitatilor dedicate Zilei Incoronarii

Joi, 15 octombrie

Ora 9:00 – Inaugurarea Centrului de resurse Academia Doamnelor

Ora 12:00 – Te Deum – Catedrala Incoronarii

Ora17:00 – Vernisaj expozitia de parfumuri “Istorie cu parfum”

Ora 19:00 – Concert “Inima de femeie” la Casa de Cultura a Studentilor

Vineri, 16 octombrie

Orele 9:00 – 10:00 – Vizita la Centrul de recuperare neuromotorie Maria Beatrice

Ora 10:30 – Decernare Inalt Patronaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram