Istorie vie în Cetate

Publicat în: 
10 iunie 2015

Garda Cetatii a devenit rapid un simbol unic pentru Alba Iulia, un simbol al istoriei vii si un exemplu de punere in evidenta a unui obiectiv istoric precum Cetatea Alba Carolina. Scopul Garzii este sa intregeasca imaginea de ansamblu, sa aduca un plus de autenticitate si sa impresioneze fara cuvinte turistii aflati in Alba Iulia.

In prezent, Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval are un total de 78 de unitati, la care se adauga 4 copii de trupa si 3 corpuri combatante, un corp auxiliar, un grup de comanda. Atunci cand intreaga Garda este mobilizata, ea este constituita din:

  • 2 baterii de camp, fiecare cu 3 tunuri trase din cai, cu 9 artileristi, 1 stegar si un comandat, avand impreuna un total de 22 de persoane;
  • Corpul infanterie cu 3 plutoane, fiecare pluton format din 9 infanteristi, 1 gradat, 1 comandat si un 1 stegar, avand impreuna un total de 32 de persoane;
  • Corpul cavalerie cu 6 cavaleristi, 1 comandant si 1 stegar, in total 9 persoane;
  • Corpul auxiliar cu 8 soldati sanitari, 1 comandat, in total 9 persoane;
  • Corpul de comanda cu 2 trompetisti, 4 tobosari, 1 stegar si comandatul garzii, avand impreuna un total de 7 persoane.

In orice moment al sezonului turistic, in serviciul activ al Garzii se afla minim 40 de soldati imbracati in uniforme si cu accesorii reproduse in cel mai mic detaliu dupa modelul armatei imperiale austriece din perioada 1715-1750.

Actorii au rolul de a invia atmosfera Cetatii de odinioara, la care se adauga un plus de autenticitate datorita spectacolului unic al schimbului de garzi desfasurat zilnic, defilarilor si salvele de tun din zilele speciale.

Sursa foto: gardacetatii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram