Curiozităţi

Acasă / Legionarii Garzii Apulum sunt actori in scurt-metrajul „Capriciile Fortunei”

Legionarii Garzii Apulum sunt actori in scurt-metrajul „Capriciile Fortunei”

Publicat în: 9 oct.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

In fiecare saptamana, momentele artistice oferite de legionarii Garzii Apulum atrag sute de spectatori in Cetatea Alba Carolina, majoritatea fiind turisti sositi in Alba Iulia pentru a se bucura de atmosfera medievala unica.

Datorita popularitatii acestor reprezentatii live, Asociatia Nova Polaris din Sibiu, cu sprijinul Asociatiei Culturale pentru Istorie Vie din Alba Iulia, au decis sa realizeze un scurt-metraj cu tema istorica, in care joaca trei dintre legionarii Garzii Apulum: Nicu Ardeleanu (Longinus), Ciprian Dobra (Mela) si Marius Ardeleanu (Severus).

Scurt-metrajul, intitulat „Capriciile Fortunei”, este un film istoric de fictiune care spune povestea unui soldat roman din legiunile cantonate in Dacia. In drumul sau spre Apulum, acesta ajunge sa-si dispute viata dupa dorintele Fortunei, zeita norocului in mitologia romana, care putea aduce atat norocul, cat si ghinionul, fiind extrem de temuta in randul romanilor. Dialogurile din film sunt in limba latina, ceea ce da o nota de autenticitate si transpune spectatorii in vremea dacilor si romanilor. De altfel, Apulum, localizat in centrul orasului Alba Iulia, a fost un castru in provincia romana Dacia, intre secolele II-IV d.Hr.

„Am incercat prin acest film-pilot, la o scara mai mica, sa demonstram ca filmul istoric romanesc ne este posibil. Pe viitor, cu un suport financiar adecvat, cu sprijinul trupelor de reenactori din Romania si al autoritatilor administrative locale sau muzeale, speram sa putem realiza si un film de lungmetraj istoric, cu mijloace si inspiratie moderna, pe care publicul indragostit de faimoasele conflicte <<daco-romane>> sa il indrageasca”, au declarat realizatorii peliculei.

Scurt-metrajul a fost lansat in luna septembrie si poate fi urmarit aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia