Mii de credinciosi s-au strans in fata Catedralei Incoronarii din Alba Iulia in noaptea de Inviere

Publicat în: 
15 aprilie 2015

Slujba de Inviere oficiata de Catedrala Incoronarii de la Alba Iulia, a adunat mii de participanti, albaiulieni si turisti aflati in oras. Credinciosii s-au strans pe esplanada din fata Catedralei Reintregirii Neamului asteptand ca la miezul noptii Inaltpreasfintitul Irineu sa spuna "Veniti de luati lumina".

Inca de la ora 23:00, strazile orasului incepusera sa se umple de oameni ce se indreptau catre Catedrala si alte lacasuri de cult crestin ortodoxe pentru una dintre cele mai importante slujba de peste an. La Catedrala Incoronarii, slujba a fost oficiata ca in fiecare an de Arhiepiscopul orasului Alba Iulia, Inaltpreasfintitul Irineu. Credinciosii au primit lumina si, dupa ce au asistat la slujba, s-au indreptat catre case, impartind pe drum Lumina Sfanta cu credinciosii intarziati sau care nu au mai apucat sa se apropie de biserici datorita aglomeratiei.

Unii crestini si-au petrecut intreaga noapte pe platoul de pe latura de vest a Cetatii Alba Carolina si in curtea Catedralei, pe cand altii au participat la slujba doar cat sa auda indemnul "Veniti de luati lumina" si "Hristos a inviat", insa atmosfera de pe strazile din Alba Iulia a ramas pentru intreaga noapte una de sarbatoare, pace si bucurie.

 

Foto: Romulus Oprişcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram