Minibusul electric, un mod relaxant de a vizita Cetatea Alba Carolina

Publicat în: 
29 septembrie 2015

Incepand cu data de 26 septembrie 2015, Cetatea Alba Carolina poate fi vizitata dintr-un minibus electric de ultima generatie, care le ofera turistilor o experienta completa in zona istorica a Municipiului Alba Iulia. Tururile ghidate cu minibusul sunt o modalitate de transport folosita cu precadere in strainatate, in orase ca Londra, Paris sau Roma.

Decizia municipalitatii de a introduce acest vehicul electric, in premiera pentru Alba Iulia, vine ca o solutie pentru vizitarea obiectivelor turistice mai putin accesibile din Cetate. De altfel, un tur complet prin Santurile Cetatii se poate face, pe jos, in cel putin 3 ore, intrucat drumul insumeaza peste 3.500 de metri.

Traseul pe care va circula minibusul electric incepe in apropiere de Piata Tricolorului si cuprinde principalele puncte de interes turistic din Cetatea Alba Carolina: Biblioteca Batthyaneum, Palatul Apor, Piata Cetatii si Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan. De pe Aleea Sf. Capistrano, minibusul inconjoara Cetatea pana pe aleea Sf. Eugeniu, dupa care se realizeaza circuitul retur pana la Obelisc. Destinatia finala a turului este perfecta pentru turistii dornici sa exploreze obiectivele care nu sunt accesibile cu minibusul: Muzeul Principia, Sala Unirii, Muzeul National al Unirii, Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail si Catedrala Reintregirii Neamului.

Minibusul electric poate transporta pana la 15 turisti, poate atinge viteza de 20 de km/ora si este 100% electric, asadar nu polueaza deloc mediul.

„Nu am inventat noi roata, am vazut astfel de vehicule pentru prima data in Italia. Ne-a placut ideea, consider ca potentialul turistic al Cetatii poate fi exploatat si prin acest mod”, a declarat Cosmin Hategan, unul dintre initiatorii proiectului.

Minibusul este inchiriat, fiind disponibil pana la inceputul lunii decembrie, insa in anul 2016 ar putea fi achizitionate 3 astfel de vehicule, daca solutia se dovedeste fezabila. Mai mult decat atat, turistii romani si straini vor beneficia in curand de ghidaj audio, pentru ca experienta medievala sa fie insotita de informatii cu caracter istoric.

Pretul biletului pentru un tur ghidat cu minibusul in Cetatea Alba Carolina variaza de la 10 lei pentru copii cu varsta sub 14 ani la 20 de lei in cazul adultilor.

2 comments on “Minibusul electric, un mod relaxant de a vizita Cetatea Alba Carolina”

  1. Este de apreciat atenția autorităților locale pentru introducerea unui autobuz electric, dar ar fi frumos sa fie înmatriculat în România. O seara plăcută! Vizitați Alba-Iulia, cealaltă Capitala a României!

  2. am efectuat turul azi 11.10.2017...super...explicatii pe traseu de la conducatorul minibusului electric....mi-a placut....recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram