Nicu Alifantis & Ansamblul Jidvei

Publicat în: 
13 august 2015

In prima zi a festivalului Dilema Veche, care se va desfasura la Alba Iulia intre 21 si 23 august, Nicu Alifantis va incanta publicul prezent cu cantecele sale deja consacrate. Insa, de data aceasta, artistul a planuit un spectacol inedit, Nicu Alifantis & Ansamblul Jidvei, ce va putea fi vazut doar la festivalul Dilema Veche. Versurile celebrelor sale piese vor fi reinterpretate pe ritmurile populare ale celor 35 de instrumentisti din Ansamblul Jidvei.

Nicu Alifantis lucreaza intens la ultimele retusuri ale concertului alaturi de ansamblul Jidvei si violonistul Mihai Nenita, in care muzica populara autentica din toate colturile tarii, romantele si cantecele de petrecere interpretate de catre ansamblul ce a cantat, printre altii, in fata Ducesei de Luxemburg si a Regelui Mihai I, se vor imbina cu binecunoscutele piese ale cantautorului.

Spectacolul in premiera, conceput de catre Aurel Mitran, va fi completat de cei 20 de solisti vocali din corul mixt ’’Junii de la Jidvei“, dirijat de catre Stelian Stoica, dar si de invitatul special, Mihai Nenita, si va putea fi vazut la Festivalul Dilema Veche, vineri, 21 august, de la ora 22.00, in Piata Cetatii din Alba Iulia.

’’Voi canta pentru prima data alaturi de un ansamblu folcloric. Pentru mine, insa, e o provocare, pentru ca se intrepatrund doua zone muzicale diferite, iar cantecele mele capata o alta haina. Imi doresc insa sa transmit si publicului bucuria unei astfel de intalniri si, pana la urma, sa construim un spectacol cu mult umor. Sa fie o joaca frumoasa. Mie imi place sa ma joc, sa inventez, si as vrea ca acest spectacol sa fie o surpriza placuta si pentru publicul de la Festivalul Dilema Veche’’, a declarat Nicu Alifantis intr-un interviu pentru Adevarul.ro.

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Foto: Nicu Alifantis/Sursa: alifantis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram