O noua atractie in Capitala Unirii, tren turistic de epoca intre Alba Iulia si Zlatna

Publicat în: 
27 decembrie 2014

Alba Iulia urmeaza sa devina din nou o atractie turistica pentru pasionatii de feroviar, municipiul va lua parte la un proiect al Primariei Zlatna in colaborare cu Consiliul Judetean de a pune in circulatie o locomotiva de epoca, veche de peste 100 de ani si trei vagoane restaurate pentru a crea un nou traseu turistic pe ecartamentul deja existent.

Pentru proiect se restaureaza la uzinele 16 Februarie din Cluj o locomotiva fabricata in Germania si datata din 1906, una dintr-o serie limitata de 6 astfel de vehicule ajunse in Romania. Locomotiva a fost scoasa din folosinta in urma cu aproape 20 de ani si a fost gasita intr-o stare avansata de degradare si cumparata de catre primaria din Zlatna in 2013. Ideea de a folosi locomotiva pentru a redeschide traseul Zlatna - Alba Iulia cu scop turistic este una binevenita, in conditiile in care fluxul de turisti din municipiu se afla intr-un trend ascendent.

In prezent, locomotiva ce va fi folosita ca atractie turistica pentru a reaminti de Mocanita ce a functionat peste 90 de ani pe acelasi traseu se afla in uzinele din Cluj unde a fost deja vopsita si se continua cu lucrarile de restaurare.

Ecartamentul dintre Zlatna si Alba Iulia are aproximativ 40 de kilometri si este concesionata de un operator privat care se ocupa strict cu transportul de calatori.

Mocanita si-a incheiat activitatea in anii ’90 insa noul proiect al primariei Zlatna ar putea readuce la Alba Iulia un flux de turisti pasionati de feroviar, dar ar putea reprezenta in egala masura si o atractie pentru turistii sezonieri si cei care aleg an de an Alba Iulia ca destinatie pentru ziua de 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram