Sambata, 4 octombrie a avut loc Ziua Astronomiei la Alba Iulia

Publicat în: 
8 octombrie 2014

Ziua Astronomiei, editia de toamna din 2014 a coincis in mod incantator cu Festivalul Luminii astfel ca cerul a parut sa isi proiecteze reflexia direct pe pamant. Albaiulienii si turistii au fost invitati pe esplanada Obeliscului din Cetate pentru a observa cerul instelat prin diverse instrumente astronomice puse la dispozitie de pasionatii de astronomie veniti din oras si din intreaga tara.

In fiecare an, incepand cu 1973, pasionatii de astronomie se strang la Alba Iulia pentru a redescoperi minunile cerului instelat. Anul acesta, evenimentul a avut loc in editia de toamna sambata, pe 4 octombrie si a adunat un numar record de turisti si localnici.

Prima organizare a unui astfel de eveniment a avut loc in faza primului Patrar, in urma cu 41 de ani, in aceeasi zi in care pasionatii de atronomie din intreaga lume sarbatoresc Ziua Astronomiei. La Alba Iulia traditia s-a pastrat, iar incepand cu anul 2007 acest superb eveniment se organizeaza bianual, toamna si primavara, in functie de conditiile meteorologice.

Evenimentul sarbatorit in prezent la nivel international a fost initiativa unui astronom amator american - Douge Berger, care la una dintre intalnirile clubului sau a decis sa iasa impreuna cu telescoapele in strada si sa impartaseasca cu trecatorii incredibila grandoare si frumusete a cerului senin plin de roiuri de stele.

 

Sursa foto: alba24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram