Tonete mobile pentru informare turistică

Publicat în: 
27 mai 2015

In sezonul turistic 2015, in Cetate vor fi prezente inca doua tonete mobile ce vor servi drept puncte de informare, comert cu suveniruri locale si servicii de ghidaj turistic profesional. Turistii vor fi intampinati in cele doua tonete mobile de ghizi autorizati care sunt in masura sa ofere informatii despre Cetate.

Suplimentarea acestor tonete este necesara in conditiile in care numarul de turisti din Cetate inregistrat in prima luna a sezonului turistic a fost peste asteptari. Tonetele mobile servesc ca infopoint-uri si au scopul de a informa gratuit turistii in legatura cu evenimentele, obiectivele turistice si alte detalii relevante legate de Cetatea Alba Carolina.

Tot in aceste tonete ce servesc ca puncte de informatie turistica mobila se vor comercializa si o serie de suveniruri ce au ca tematica promovarea Cetatii Alba Carolina, a municipiului Alba Iulia si a judetului Alba. Materialele comercializate in aceste puncte sunt de tipul cartilor postale, steguletelor, canilor, hartilor, magnetilor, tablourilor, fotografiilor, tricourilor si sepcilor.

Motivele pentru propunerea de suplimentare a tonetelor mobile sunt explicate in proiect:

"Necesitatea modificarilor propuse rezida din corectarea unor disfunctiuni identificate in practica de desfasurare a acestui tip de comert, cum ar fi eliminarea unor situatii conflictuale si nevoia dezvoltarii serviciilor din zona istorica adresate cetatenilor si turistilor."

Astfel, proiectul recomanda suplimentarea numarului maxim de tonete de la 6 la 8, acestea putand fi gen bicicleta sau cargo tricicleta, agreate si avizate de primarie ca dimensiuni, materiale, semnalistica si cromatica, prezentand obligatoriu insemnele logo-ului municipiului Alba Iulia.

Inchirierea acestor tonete se va face prin licitatie publica si pot fi stationate periodic pe domeniul public, fiind interzisa stationarea in vederea prestarii activitatilor in urmatoarele zone:

  • Pe spatiile verzi;
  • In Piata Cetatii;
  • In dreptul Portilor Cetatii;
  • Pe podul de acces pietonal si auto din Latura de Vest;
  • Pe traseul dintre poate a II-a si a III-a din zona Obelisc;
  • Pe trotuarele cu latime mai mica de 2 metri;
  • Pe pistele de biciclete;
  • In parcari;
  • In zonele destinate circulatiei auto.

6 din cele 8 tonete urmeaza sa poata comercializa inclusiv produse de patiserie, popcorn, cafea, bauturi racoritoare din fructe, cafea sau inghetata, iar 2 vor avea strict functie de punct de informare mobil si stand de suveniruri.

Tonetele mobile au aprobare de desfasurare a activitatii in perioada 1 aprilie - 31 octombrie.

Cetatea Alba Carolina de la înălțime/Sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram