Turistii au acces la locuri de parcare cu plata in Cetatea Alba Iulia

Publicat în: 
9 septembrie 2015

Incepand din aceasta toamna, turistii care viziteaza Alba Iulia vor beneficia de locuri de parcare contracost in zona recent modernizata din centrul orasului, pe strada Tudor Vladimirescu. Parcarea va fi administrata de catre Primaria Alba Iulia.

Aceasta zona dispune de 70 de locuri de parcare publice si 18 locuri de parcare publice de resedinta, iar taxa si modalitatea de plata difera pentru turisti si riverani.

In cazul turistilor, accesul cu autoturisme va fi posibil in limita locurilor disponibile afisate, prin utilizarea sistemului de taxare, functional non-stop.

Intre orele 8.00 – 17.00, tariful va fi de 1 leu pentru 30 de minute, iar seara si pe timpul noptii parcarea va fi de doua ori mai ieftina, tariful fiind de 1 leu/ora. Plata va putea fi efectuata cu monede de 50 bani si bancnote de 1 lei, 5 lei si 10 lei.

In ceea ce priveste tichetul de parcare, soferii trebuie sa il pastreze la loc sigur, deoarece pierderea lui ii poate costa 100 lei.

Iata care sunt pasii de urmat pentru conducatorii auto:

  • se opreste autovehiculul la terminalul de acces;
  • se apasa butonul de eliberare tichet;
  • dupa ridicarea tichetului, bariera se ridica automat;
  • inainte de iesirea din parcare, se face plata la casa automata;
  • dupa efectuarea platii, se paraseste parcarea in termen de 5 minute;
  • la terminalul de iesire va fi scanat tichetul si se va parasi parcarea dupa ridicarea barierei.

In cazul locurilor de parcare cu resedinta, plata se va face pe baza unui abonament lunar de 100 lei, pentru riveranii doritori. Numarul locurilor de resedinta cu abonament poate fi modificat ulterior, in functie de necesitati.

Regulamentul de organizare si functionare a sistemului de parcare cu plata a fost aprobat marti, 8 septembrie 2015, in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram