10 motive sa sarbatoresti 1 Decembrie la Alba Iulia

Publicat în: 
16 noiembrie 2015

Anul acesta, romanii vor avea parte de un weekend prelungit in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, datorita zilelor libere acordate pentru sarbatorile nationale de Sf. Andrei si Ziua Nationala a Romaniei. Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru acele 4 zile libere, iti propunem o vizita in Alba Iulia, Cealalta Capitala a Romaniei, unde Marea Unire se serbeaza cu fast, generozitate, solemnitate, dar si cu multa voie buna.

Iti prezentam, in continuare, 10 motive pentru care sa te afli printre miile de turisti prezenti in Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei.

  1. Vei fi exact in locul in care, in urma cu 97 de ani, stramosii tai au infaptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, cunoscuta, in prezent, ca Marea Unire a Romanilor.
  2. Vei avea ocazia sa vizitezi Cetatea Alba Carolina, un izvor nesecat de istorie nationala, care te va uimi prin frumusetea, ordinea si curatenia ce domnesc in interiorul zidurilor sale.
  3. Vei asista la cea mai mare parada militara organizata pana acum in orasul Marii Uniri, un eveniment spectaculos, la care vor participa aproximativ o mie de militari si cadre MApN si MAL.
  4. Vei vedea peste 100 de autovehicule militare de lupta si, daca vor fi conditii meteo favorabile, vei avea ocazia sa admiri avioanele MiG 21 Lancer si elicopterele IAR 330 Puma SOCAT survoland pe cer.
  5. Vei asista la momente solemne, ca depunerea coroanelor si primirea soliilor, prin care vei aduce un omagiu eroilor nationali.
  6. Vei avea parte de o masa populara, cu preparate traditionale, in Cetatea Alba Carolina, precum si de un concert cu muzica populara.
  7. In functie de preferinte, vei putea opta, in schimb, pentru participarea la un concert al trupei Voltaj, organizat, de asemenea, pe data de 1 decembrie.
  8. Intrucat se implinesc 300 de ani de la ridicarea Cetatii Alba Carolina, in jurul datei de 30 noiembrie va avea loc si un concert al Corului National de Camera Madrigal.
  9. Cu toate ca, in fiecare dintre cele 4 zile libere, in Alba Iulia vor avea loc numeroase evenimente dedicate turistilor, orasul Marii Uniri iti va oferi o stare de liniste si relaxare, ajutandu-te sa te deconectezi de grijile cotidiene.
  10. Anul acesta, la evenimentul dedicat Marii Uniri din Alba Iulia vor lipsi artificiile, in semn de solidaritate cu victimele tragicului eveniment din Colectiv.

Sursa foto: www.ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram