Alba Iulia are incepand cu luna mai un Parc Dendrologic in valoare de 2.7 milioane euro

Publicat în: 
25 septembrie 2014

Modul in care fondurile europene care au fost folosite pentru modernizarea si renovarea orasului a fost laudat atat de turisti, cat si de oficialitati precum Angela Filote, reprezentanta comisei Europene in Romania sau reprezentantii Bancii Mondiale. Printre investitiile cele mai importante ale anului 2014 se numara si Parcul Dendrologic Dr Ioan Vlad - Valea Plopii amenajat pe un proiect de peste 2.7 milioane de euro.

Proiectul, demarat in luna iulie a acestui an, a fost anuntat inca de la primele zvonuri ca va ajunge undeva in jurul sumei de 3 milioane de euro dintre care mai mult de jumatate de suma a fost suportata de Primaria Alba Iulia. Proiectul realizat in cadrul initiativei "Valorificarea resurselor turistice naturale in zona Mamut - Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad – Valea Popii" a fost inaugurat pe 1 Mai anul acesta, iar lucrarile au reusit sa impresioneze atat specialistii cat si turistii si albaiulienii.

Raiul verde, Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

La realizarea parcului s-a lucrat chiar inainte de demararea proiectului principal si a investitiilor masive din ultimii 3 ani. Inginerul silvic Nicolae Patranjan, iesit acum la pensie, a povestit pentru presa locala cum a lucrat in ultimii 14 ani la dezvoltarea parcului dendrologic plantand puiet dupa puiet, dificultatea principala, asezarea in panta a terenului, fiind depasita cu rabdare si multa perseverenta.

De la inceputul cu cativa puieti apartinand unui numar de aproape 50 de specii si pana in momentul actual, parcul a crescut exponential. La data inaugurarii, parcul avea 1200 de specii si o suprafata de 19 hectare plus 2 hectare folosite pentru amenajarea zonei de agrement, cu pavaje, o zona asfaltata si dotata cu banci pentru relaxare si un restaurant pentru cei care vor sa petreaca mai mult timp in zona verde.

Parcul este finalizat, dar pentru a avea impact maxim ca obiectiv turistic ar mai fi de lucrat la modernizarea drumului care duce pana la parc, un drum care pe timp ploios devine noroios si greu de parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram