Ce poți face 3 zile printre daci și romani, la Festivalul Roman Apulum

Publicat în: 
18 august 2021

Ce poţi experimenta la Festivalul roman Apulum? Care sunt atracţiile Festivalului roman Apulum? Care este programul Festivalului?

Cetatea Alba Iulia reintră, în perioada 27-29 august 2021, în atmosfera istorică din vremea dacilor şi romanilor, prin Festivalul roman Apulum, marcă a Primăriei Alba Iulia.

În centrul acţiunilor se vor afla trupele de reenactment antic din Alba Iulia-Garda Apulum-, cărora  li se vor alătura trupe de reconstituire istorică din România și străinătate.

Mai jos, un Top 10 lucruri pe care le puteți face/experimenta la cel mai mare festival de reenactment din România:

  • Veți simți atmosfera celei mai sângeroase distracții a Antichității: luptele de gladiatori. Reenactorii vor face dovada curajului și măiestriei lor.
  • Experimentați o activitate ce datează de cel puțin 20 de secole: trasul cu arcul, în cadrul atelierelor de luptă. Imperiile s-au ridicat și au apus prin folosirea ca armă a arcului cu săgeţi.
Arcaşă sarmată
  • Veți putea cumpăra, prin licitaţie, gladiatori, femei sau bărbați daci, meșteșugari sau cântăreți. Sclavii cumpăraţi vor trebui să-şi demonstreze talentul în faţa noilor stăpâni;
  • Veţi avea ocazia să fiţi purtaţi,  parcă, într-o altă dimensiune, prin intermediul dansurilor antice,  susținute de trupele Magna Nemesis, Eurythmia și Nimfele Daciei;
  • Participați la un tur ghidat gratuit al principalelor obiective romane din Cetatea Alba Iulia. În baza rezultatelor cercetărilor arheologice de până acum, au  fost valorificate turistic la Alba Iulia mai multe obiective de epocă romană.
  • Festivalul are și o dimensiune științifică (expoziție, lansări de carte, conferință). Puteți participa, spre exemplu, la un joc interactiv, ce are la bază reconstituirea 3D animată a forului traianic din Ulpia Traiana Sarmizegetusa;

  • Participați la marea bătălie, ce marchează încheierea Festivalului. Zeci de barbari însetați de răzbunare vor lupta cu îndârjire pentru a opri legiunile romane.
  • Aveți ocazia să plecați de la cel mai mare festival de reconstituiri istorice din România cu instantanee numai bune de pus la portofoliu.

Programul integral al Festivalului: aici

De ce un astfel de Festival la Alba Iulia? Răspunsul este unul simplu și argumentat: actualul oraș se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și, totodată, centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia.

Programul obiectivelor turistice din #AlbaIulia

Ce program au muzeele din Cetatea Alba Iulia? Care este orarul Catedralelor simbol ale Cetăţii? Care este programul Traseului celor 3 Fortificaţii? Ce program are Parcul Dendrologic? În ce interval orar sunt deschise Şanţurile Cetăţii? Cât costă biletul de intrare la obiectivele turistice din Alba Iulia? Toate răspunsurile le găsiţi aici.

Foto: Ania Ciolacu, https://festivalulromanapulum.ro/

Sinteză realizată de Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram