Ceremonialul schimbarii garzii din Cetatea Alba Carolina promovat de Historia.ro

Publicat în: 
22 septembrie 2015

Ceremonialul schimbarii garzii din Cetatea Alba Carolina este un eveniment care atrage o multime de turisti dornici sa simta atmosfera secolului al XVIII-lea, intr-un loc incarcat de istorie, cum este Alba Iulia. Schimbul de garzi este considerat un simbol al Cetatii, contribuind la cresterea numarului de turisti si la transformarea orasului Alba Iulia intr-o destinatie populara de weekend. Aceasta ceremonie a fost promovata si pe pagina de Facebook a Historia.ro, orasul Alba Iulia fiind descris ca un „loc frumos, bine renovat, care atrage multi turisti”.

Ceremonia este unica in Romania, garda Cetatii fiind un element autentic, ce pune in valoare Cetatea Alba Carolina, un obiectiv turistic unic in Europa de Est.

Ceremonia are loc in fiecare zi la ora 12:00, pe Traseul Celor Trei Fortificatii. Fiind singurul eveniment de acest gen din Romania, ceremonia atrage atat turisti romani, cat si straini, in Europa existand doar cateva cetati care organizeaza zilnic un astfel de moment. De asemenea, in fiecare weekend si in sezonul turistic se pastreaza traditia de la prima editie a „Zilelor Cetatii Bastionare de tip Vauban Alba Carolina’’, cand soldatii dau onorul la Poarta de Sud a Castului Roman, ridica drapelul in dreptul Bastionului Eugeniu de Savoia si trag salve de tun.

Uniforme autentice si rase de cai pur sange

Un numar de opt infanteristi si cel putin trei calareti participa zilnic la ceremonialul schimbarilor de garzi, in zilele de sambata numarul acestora dublandu-se. Soldatii poarta uniforme militare austriece de la jumatatea secolului al XVIII-lea, in functie de sezon, specifice pentru fiecare categorie de soldati: cavalerie, artileristi, infanteristi, comandanti si tobosari. De asemenea, caii folositi la eveniment de catre corpul de cavalerie al garzii sunt de culoare neagra si au certificate care atesta rasa pur sange.

Asadar, schimbul de garzi este considerat un simbol al Cetatii, un element care aduce un plus de autenticitate unui loc atat de incarcate de istorie si care transforma Cetatea Alba Carolina intr-o destinatie magica pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram