CRECAN 60 a ajuns la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia

Publicat în: 
23 septembrie 2015

Pe 23 septembrie 2015 are loc vernisajul expozitiei de pictura "Crecan 60", impreuna cu lansarea albumului de arta aniversar cu acelasi nume, la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia. Evenimentul cultural, care marcheaza deschiderea expozitiei personale a pictorului Dan Crecan, va cuprinde si un recital muzical sustinut de cvartetul "Celestial".

Dan Crecan este un pictor binecunoscut iubitorilor de arta, stilul sau fiind usor de identificat datorita culorilor aprinse utilizate, precum si aspectului ordonat si echilibrat al compozitiilor artistului. In luna aprilie a acestui an, Dan Crecan a prezentat o expozitie-preview cu ocazia aniversarii varstei de 60 de ani, care a inclus aproximativ 50 de tablouri. Motivele care apar in aceste picturi ii sunt, in mare parte, caracteristice, de la peisaje din natura, buchete de flori puse la uscat, pasari si pesti, la motivul regelui, cu simboluri imperiale si, pe alocuri, diverse ipostaze de bufoni. Artistul plastic are un stil inedit de a crea si imbina culorile, preferand nuantele de portocaliu, verde, galben, albastru inchis si caramiziu.

Vernisajul care va avea loc miercuri, 23 septembrie, la ora 17:00, la etajul II al Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, marcheaza inceputul unei perioade de o luna in care lucrarile artistului vor fi expuse publicului larg. Albumul de arta "Crecan 60", care cuprinde aproape integral creatiile pictorului de-a lungul carierei sale, a fost editat cu ocazia acestui eveniment si va include atat picturi, cat si cronici ale unor critici de arta si oameni de cultura.

Mai multe personalitati cunoscute din domeniul artei si al literaturii vor fi prezente la vernisaj, pentru a vorbi despre Dan Crecan si opera sa. Printre acestea se numara artistul plastic Diana Tuculescu, scriitorul Aurel Pantea, poetul Ion Muresan, istoricul de arta Alexandru Lungu si, nu in ultimul rand, criticul de arta Oliv Mircea.

Un eveniment cultural complet, vernisajul de miercuri va cuprinde si recitalul muzical sustinut de cvartetului "Celestial", format din Catalina Craiu la violoncel, Emilia Ciobota la viola, Adela Carcoana la flaut si Adriana Jurca la vioara.

O parte dintre lucrarile artistului Dan Crecan pot fi admirate si online, pe site-ul oficial crecan.vertical-graphic.ro.

 

Sursa foto: abnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram