Festivalul Dilema Veche 2015

Publicat în: 
10 august 2015

Tema principala a festivalului, "Noi suntem ceilalti", va fi dezbatuta, printre altele, printr-o discutie inedita, condusa de catre Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici. Cantautorul italian Angelo Branduardi va fi si el prezent la eveniment, pentru prima oara in Romania.

Cea de-a patra editie a festivalului Dilema Veche, singurul festival international organizat de o revista in Romania, isi va deschide portile pentru iubitorii de arta intre 21 si 23 august 2015, la Alba Iulia.

Timp de trei zile, cetatea Alba Carolina va gazdui scriitori, artisti si muzicieni care impartasesc valorile culturale si spiritul revistei Dilema Veche, in cadrul unui festival ce va reuni dezbateri si expozitii, literatura si film documentar, muzica si dans, carti si jocuri destepte si ateliere pentru cei mici.

Festivalul va fi deschis de catre cei trei invitati speciali, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici, cu o discutie bazata pe rolul culturii in intelegerea lumii din ziua de astazi. De asemenea, nu vor lipsi din program nici concertele si povestile: Nicu Alifantis alaturi de Ansamblul Jidvei, Emy Dragoi, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani din Franta, sau Irina Popa & The Sinners ii vor incanta pe participanti cu acorduri de tango, jazz sau muzica clasica, iar Adriana Bittel sau Cristian Teodorescu vor fi printre responsabilii cu lecturile la cafenea.

In plus, dezbaterile pe teme precum dialogul cultural sau identitatea europeana si un stand-up european de jurnalism ii vor avea ca moderatori pe Angela Filonte, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ionut Vulpescu, ministrul Culturii, si pe actorul Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu, alaturi de multi alti jurnalisti si oameni de cultura romani si europeni.

Concertul de inchidere al evenimentului il va aduce in atentia publicului pe Angelo Branduardi, unul dintre marii cantautori italieni de astazi. Muzica sa este o combinatie intre cantecele vechi si tonalitatile renascentiste, baroce, ce se incadreaza perfect in atmosfera Cetatii Alba Carolina.

Cu prima editie organizata in 2011, festivalul Dilema Veche a fost selectat in acest an ca fiind unul dintre cele mai bune evenimente din Europa de catre Europe for Festivals, Festivals for Europe, o platforma internationala care conecteaza festivalurile ce pun accentul pe artele, comunitatile lor si valorile europene. Printre invitatii celor trei editii precedente s-au numarat Mircea Cartarescu, Vintila Mihailescu, Mircea Dinescu, Cristi Puiu sau Mircea Baniciu.

Puteti accesa programul complet pe site-ul oficial al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram