Grădini urbane, pe exteriorul laturii nordice a Cetăţii

Publicat în: 
17 decembrie 2019

Amenajarea grădinilor urbane pe exteriorul laturii de nord a celei mai mari cetăți din România va completa oferta turistică a orașului Alba Iulia și va contribui, în același timp, la creșterea suprafeței spațiilor verzi și a serviciilor de care se pot bucura localnicii și turiștii. Complexul de acțiuni este posibil printr-un proiect cu finanțare europeană.

 Zona de relaxare se va întinde pe exteriorul laturii de nord a Cetăţii Alba Iulia şi va cuprinde 2,9 hectare de spaţii deschise publicului, din care aproape 2,6 hectare sunt spaţii verzi. Diferența se va concretiza în amenajarea de piste de biciclete, alei pietonale, spaţii de joacă pentru copii, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

GRADINI URBANE CETATE-SIMULARE DIGITALĂ

Altfel spus, va fi redată localnicilor, dar și turiștilor o nouă parte din Cetatea Alba Iulia, situată pe exteriorul fortificației. Grădinile urbane vor putea fi alese ca locuri de realaxare de către pasionații de plimbări în aer liber, de bicicliști, dar și de părinți care vor un loc liniștit în care să-și plimbe copilașii sau să socializeze.

GRADINI URBANE CETATE-SIMULARE DIGITALĂ

Totul este posibil prin proiectul „Realizarea unui spațiu multifuncțional de recreere și sport”.  Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și este în valoare de 8.864.327,32 lei, din care suma nerambursabilă atrasă de Primăria Alba Iulia este de 8.687.040,77 lei.

GRADINI URBANE CETATE-SIMULARE DIGITALĂ

Conform graficului aprobat de finanțator pentru punerea în practică a proiectului, localnicii și turiștii se vor putea relaxa în gradinile urbane de la sfârșitul anului 2021.

Despre Cetatea Alba Iulia

Cea mai mare cetate din România este un spațiu care nu lasă indiferent turistul, român sau strain, ci îl transpune într-o poveste. Este locul în care vizitatorii pot trăi experiențe turistice și culturale de neuitat.

CETATEA ALBA IULIA-VEDERE AERIANĂ/Sursa: www.albaiuliaqr.ro

Alba Iulia este un oraş şarmant în orice perioadă a anului doriţi să-l vizitaţi. Până vă alegeţi data exactă la care să păşiţi prin Cealaltă Capitală, considerăm că este potrivit să vă ajutăm cu câteva recomandări utile: ce-i de făcut, văzut, gustat, în Alba Iulia. Sfaturile de aici vă vor răspunde, cu siguranţă,  la întrebări.

Imagine deschidere articol: simulare digitală a zonei în care vor fi amenajate grădinile urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram