Locuri de vizitat în județul Alba #video

Publicat în: 
23 septembrie 2016

Zig Zag prin Alba

Calatoria echipei Zig Zag prin Romania timp de 38 de zile prin judetul Alba a rezultat in realizarea unui video de prezentare a judetului, povesti stranse intr-o carte si un eveniment.

In cadrul evenimentului s-au prezentat povesti frumoase din imprejurimile orasului Alba Iulia si din cadrul cetatii Alba Carolina. Cu aceasta ocazie am vizionat in premiera videoclipul de prezentare a principalelor locuri din judet, pe care echipa celor 7 zigzagari le-a vizitat.

Mai mult, am avut ocazia sa discutam cu Oancia Iulian, fotograful iscusit al echipei. Ne-a povestit despre tehnica prin care a fost construit videoclipul si locurile superbe care merita fotografiate in judet.

Ce poti sa ne spui despre tehnica hyperlapse?

Timelapse/Hyperlapse sunt doua procedee cinematografice care de fapt inseamna suprinderea unei actiuni in secvente. Mai pe scurt, aceasta se foloseste pentru a comprima o actiune de lunga durata intr-o actiune de scurta durata.

Imagineaza-ti ca pentru a vedea o prezentare a judetului in mod normal cu exact aceleasi locuri, probabil ai avea nevoie de 3 ore, dar lumea nu are acest timp. De aceea folosim aceasta tehnica, comprimam complexitatea unui judet in maximum 3 minute.

Ca parte tehnica iti pot spune ca pentru 3 secunde de timelapse/hyperlapse eu astept de obicei cat dureaza actiunea normala. De exemplu, pentru a suprinde norii, de obicei, astept minimum 20 minute pentru cele 3 secunde. Pe de alta parte, ca sa suprind un apus, de obicei poate dura intre 3-4 ore - schimbul de lumini intre zi si noapte. Pe timp de noapte dureaza si mai mult. De obicei vremea si timpul ne ajuta sau ne strica planurile.

In concluzie, tehnica e speciala pentru ca ofera o dinamica diferita si te ajuta sa comprimi mai multe actiuni si locuri intr-un timp scurt.

Unde ai recomanda pasionatilor de fotografie sa se plimbe prin judet pentru peisaje superbe?

Ca locuri pentru pasionatii de fotografie: Calcarele de pe Valea Mica, Ghetarul de la Vartop, Piatra Boului, Piatra Secuiului, Blaj.

Care au fost locurile tale preferate de fotografiat din judet?     

Ar fi multe, insa acestea mi-au ramas cel mai bine intiparite: Rapa Rosie, Muntii Sureanu, Rosia Montana, Cheile Rametului.

Cine v-a fost alaturi?

In primul rand, ii multumim unei persoane fara de care nu am fi reusit sa finalizam acest video: Lucian Craiu. El ne-a ajutat cu filmarile spectaculoase din arhiva lui si a făcut montajul final.
De asemenea, le multumim tuturor partenerilor care ne-au sprijinit pentru ca au facut posibila aceasta calatorie (restaurante, hoteluri, primarii, etc).

Acum va invitam sa vizionam videoclipul si apoi sa mergem pe urmele zigzagărilor, pe care ii asteapta o calatorie lunga si frumoasa prin tara noastra.

Succes in drumul vostru prin Romania!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram