Locuri de vizitat în județul Alba #video

Publicat în: 
23 septembrie 2016

Zig Zag prin Alba

Calatoria echipei Zig Zag prin Romania timp de 38 de zile prin judetul Alba a rezultat in realizarea unui video de prezentare a judetului, povesti stranse intr-o carte si un eveniment.

In cadrul evenimentului s-au prezentat povesti frumoase din imprejurimile orasului Alba Iulia si din cadrul cetatii Alba Carolina. Cu aceasta ocazie am vizionat in premiera videoclipul de prezentare a principalelor locuri din judet, pe care echipa celor 7 zigzagari le-a vizitat.

Mai mult, am avut ocazia sa discutam cu Oancia Iulian, fotograful iscusit al echipei. Ne-a povestit despre tehnica prin care a fost construit videoclipul si locurile superbe care merita fotografiate in judet.

Ce poti sa ne spui despre tehnica hyperlapse?

Timelapse/Hyperlapse sunt doua procedee cinematografice care de fapt inseamna suprinderea unei actiuni in secvente. Mai pe scurt, aceasta se foloseste pentru a comprima o actiune de lunga durata intr-o actiune de scurta durata.

Imagineaza-ti ca pentru a vedea o prezentare a judetului in mod normal cu exact aceleasi locuri, probabil ai avea nevoie de 3 ore, dar lumea nu are acest timp. De aceea folosim aceasta tehnica, comprimam complexitatea unui judet in maximum 3 minute.

Ca parte tehnica iti pot spune ca pentru 3 secunde de timelapse/hyperlapse eu astept de obicei cat dureaza actiunea normala. De exemplu, pentru a suprinde norii, de obicei, astept minimum 20 minute pentru cele 3 secunde. Pe de alta parte, ca sa suprind un apus, de obicei poate dura intre 3-4 ore - schimbul de lumini intre zi si noapte. Pe timp de noapte dureaza si mai mult. De obicei vremea si timpul ne ajuta sau ne strica planurile.

In concluzie, tehnica e speciala pentru ca ofera o dinamica diferita si te ajuta sa comprimi mai multe actiuni si locuri intr-un timp scurt.

Unde ai recomanda pasionatilor de fotografie sa se plimbe prin judet pentru peisaje superbe?

Ca locuri pentru pasionatii de fotografie: Calcarele de pe Valea Mica, Ghetarul de la Vartop, Piatra Boului, Piatra Secuiului, Blaj.

Care au fost locurile tale preferate de fotografiat din judet?     

Ar fi multe, insa acestea mi-au ramas cel mai bine intiparite: Rapa Rosie, Muntii Sureanu, Rosia Montana, Cheile Rametului.

Cine v-a fost alaturi?

In primul rand, ii multumim unei persoane fara de care nu am fi reusit sa finalizam acest video: Lucian Craiu. El ne-a ajutat cu filmarile spectaculoase din arhiva lui si a făcut montajul final.
De asemenea, le multumim tuturor partenerilor care ne-au sprijinit pentru ca au facut posibila aceasta calatorie (restaurante, hoteluri, primarii, etc).

Acum va invitam sa vizionam videoclipul si apoi sa mergem pe urmele zigzagărilor, pe care ii asteapta o calatorie lunga si frumoasa prin tara noastra.

Succes in drumul vostru prin Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram