Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Peste 4.500 de turisti si albaiulieni au utilizat bicicleta pentru a se deplasa in Alba Iulia

Peste 4.500 de turisti si albaiulieni au utilizat bicicleta pentru a se deplasa in Alba Iulia

Publicat în: 27 oct.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Bicicleta a revenit in atentia turistilor si localnicilor ca un mijloc alternativ de transport, atat in Bucuresti, cat si in tara, inclusiv in municipiul Alba Iulia. Dovada sta in faptul ca peste 4.500 de albaiulieni si turisti au ales bicicleta pentru a se deplasa dintr-un punct al orasului in altul, in cele sase luni in care s-a desfasurat proiectul I’Velo in „Cealalta Capitala”.

In zilele in care vremea a permis alegerea bicicletei ca un mijloc de transport alternativ sau ca un mijloc de recreere, centrul I’Velo, situat in Parcul Unirii, a pus la dispozitia locuitorilor si vizitatorilor peste 70 de biciclete, timp de sapte zile pe saptamana, pe care acestia le puteau folosi atat contra cost, cat si gratuit.

Tinerii sub 16 ani, dar si pensionarii, au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, a talonului de pensie. Pentru ceilalti utilizatori, tarifele de inchiriere au fost de 4 lei pentru 1 ora si de 15 lei pentru 24 de ore. In plus, albaiulienii sau turistii aflati in Alba Iulia au putut sa isi rezerve o bicicleta pentru un tur al Alba Iuliei si online, accesand site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania, organizat de catre Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Alba Iulia, si are ca scop promovarea bicicletei ca un mijloc de transport urban alternativ si sanatos, cu un impact minim asupra mediului. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, aflat la cea de-a cincea editie, Asociatia Green Revolution incearca sa promoveze si dezvoltarea infrastructurii pentru acest tip de transport alternativ.

Pe langa centrul de la Alba Iulia, I’Velo este prezent si in alte mari orase din Romania, printre care Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta, Oradea si Bucuresti, centrul din capitala fiind inca deschis pana la finalul lunii noiembrie, doar in zilele de weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia