Stiati ca? .. Cetatea Alba Carolina are statut legal de ..

Publicat în: 
10 aprilie 2015

Stiati ca?...Cetatea Alba Carolina are statut legal de monument istoric?

Cetatea de tip Vauban a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea si restaurata din fonduri europene pe o perioada de aproximativ 7 ani, pana in 2014. Este cea mai mare Cetate de acest tip din intreaga Europa de Est.

Cetatea Alba Carolina a fost construita pe Dealul Citadelei si, initial, avea rolul de fortificatie strategica pentru apararea Imperiului Habsburgic in cazul unor atacuri din partea Imperiului Otoman. Costul pentru construirea acestei cetati a fost unul imens pentru acea vreme, ridicarea cetatii fiind necesara pentru consolidarea puterii habsburgice pe plan local.

Construita pe locul in care anterior s-au aflat alte doua fortificatii, respectiv Castrul Roman al Legiunii a XIII-a Gemina (in 106 e.n.) si Cetatea Medievala Balgrad (intre secolele XVI-XVII), Cetatea Alba Carolina pastreaza si astazi vestigii ale acelor vremuri. Unul dintre cele mai importante trasee turistice din Cetate, Traseul Celor Trei Fortificatii, iti ofera sansa sa calatoresti intr-o singura zi prin istoria a doua milenii din trei epoci diferite, putand observa cele 3 fortificatii care au existat aici de-a lungul timpului.

Planul original al Cetatii a fost aprobat de printul Eugeniu de Savoia pe 18 aprilie 1714, iar lucrarile au fost realizate pe 140 de hectare de teren obtinute prin daramarea vechiului oras medieval.

In prezent, Cetatea Alba Carolina are statut legal de monument istoric (LMI: AB-II-a-A-00088).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram