#Top10 motive să participaţi la Festivalul roman Apulum 2019

Publicat în: 
20 aprilie 2019

Cetatea Alba Iulia reintră, la începutul sezonului turistic,  în atmosfera istorică din vremea dacilor şi romanilor, la Festivalul roman Apulum. Evenimentul are loc în perioada 3-5 mai 2019.

Spectacolele puse în scenă la Festival aduc în faţa publicului realitatea vieţii de acum două mii de ani, din vremea lui Decebal şi Traian.

În centrul acţiunilor se vor afla trupele de reenactment din Alba Iulia: Legio XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis şi Magna Nemesis, cărora  li se vor alătura trupe celebre de reconstituire istorică din România și străinătate.

Ce poţi face la Festivalul roman Apulum din Cetatea Alba Iulia?  Ce poţi experimenta la Festivalul roman Apulum? Care sunt atracţiile Festivalului roman Apulum?

Mai jos, vă prezentăm un #Top10 motive pentru care merită să participaţi la Festival:

Este cel mai mare festival de reconstituiri istorice din România

Festivalul concentrează în acelaşi loc, Cetatea Alba Iulia, pe parcursul a trei zile, un număr impresionant de evenimente: demonstrații militare, lupte între daci și romani, încleștări între gladiatori, parade de noapte cu torțe, târguri de sclavi, dansuri de inspirație antică.

Atmosferă la Festival roman Apulum

Atmosferă la Festival roman Apulum/Florin Duţulescu

Evenimentul readuce la viaţă antichitatea romană din castrul Legiunii a XIII-a Gemina şi din cele două oraşe dezvoltate în jurul acestuia în secolele II-III d.Ch., din care a rămas doar unul…Alba Iulia;

 Numărul mare de reenactori

Ca să vă faceți o idee, la ediția de anul trecut a Festivalului au participat peste 300 de reenactori și 13 asociații de profil;

Atmosferă la Festivalul roman Apulum

Atmosferă la Festivalul roman Apulum/https://festivalulromanapulum.ro/

Luptele de gladiatori

Gladiatorii vor face dovada curajului și măiestriei lor, în reconstituirea celei mai sângeroase distracții a Antichității;

Atmosferă la Festivalul roman Apulum

Atmosferă la Festivalul roman Apulum/https://festivalulromanapulum.ro/

Atelierele antice

Participanţii vor fi transpuşi în perioada de înflorire culturală și economică a anticului Apulum(n.a. denumirea latină a oraşului Alba Iulia), prin intermediul atelierelor interactive de: batere monede, metalurgie, producție echipamente militare, pielărie, ceramică, prelucrarea osului etc.

Tir cu arcul

Imperiile s-au ridicat și au apus prin folosirea ca armă a arcului cu săgeţi. La Festivalul roman Apulum, publicul poate trage cu arcul în cadrul atelierelor de luptă, experimentând o activitate ce datează de cel puțin 20 de secole;

Arcaşă sarmată

Arcaşă sarmată/Ania Ciolacu

Dansurile antice

Veţi avea ocazia să fiţi purtaţi,  parcă, într-o altă dimensiune, prin intermediul dansurilor antice,  susținute de grațioasele dansatoare din trupa Magna Nemesis;

 Târgul de sclavi

Ce poţi cumpăra, prin licitaţie, la un astfel de festival? Gladiatori, femei sau bărbați daci, meșteșugari sau cântăreți. Sclavii cumpăraţi vor trebui să-şi demonstreze talentul în faţa noilor stăpâni;

Atmosferă la Festivalul roman Apulum

Atmosferă la Festivalul roman Apulum/Ionuţ Văidean

Marea bătălie

Tradițională la încheierea oricărui eveniment de reconstituiri istorice, bătălia ce va încununa programul Festivalului opune tăvălugului de neoprit al legiunilor romane, zeci de barbari însetați de răzbunare;

Atmosferă la Festivalul roman Apulum

Atmosferă la Festivalul roman Apulumhttps://festivalulromanapulum.ro/

Aveţi ocazia să descoperiţi zestrea romană a oraşului Alba Iulia

Alba Iulia spune povestea vechimii europene prin civilizația romană care a avut aici un spațiu important. În epoca romană, Apulum era cel mai important centru urban din Estul Imperiului Roman. În zilele noastre, urmele castrului figurează pe ruta împăraților romani. În baza rezultatelor cercetărilor arheologice de până acum, au  fost valorificate turistic la Alba Iulia mai multe obiective de epocă romană.

POARTA DE SUD A CASTRULUI ROMAN

POARTA DE SUD A CASTRULUI ROMAN DE LA APULUM/Florin Duţulescu

Este locul ideal și pentru fotografi

Cetatea Alba Iulia, gazda Festivalului roman Apulum, este locul de unde fotografii pot pleca cu instantanee numai bune de pus la portofoliu.

Festivalul roman Apulum , Alba Iulia

Festivalul roman Apulum/Florin Duţulescu

Vom reveni cu programul și alte detalii utile despre festival, pe www.viziteazaalbaiulia.ro.

De ce un astfel de Festival la Alba Iulia? Răspunsul este unul simplu și argumentat: actualul oraș se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și, totodată, centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia.

Programul obiectivelor turistice din #AlbaIulia

Ce program au muzeele din Cetatea Alba Iulia? Care este orarul Catedralelor simbol ale Cetăţii? Care este programul Traseului celor 3 Fortificaţii? Ce program are Parcul Dendrologic? În ce interval orar sunt deschise Şanţurile Cetăţii? Cât costă biletul de intrare la obiectivele turistice din Alba Iulia? Toate răspunsurile le găsiţi aici.

Unde vă cazaţi în Alba Iulia

V-am convins, cu siguranţă, că merită să participaţi la Festival şi implicit să vizitaţi Cetatea Alba Iulia. Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Pentru a face alegeri bune, în ton cu gusturile, vă recomandăm să consultaţi secţiunea de ospitalitate a blogului de turism.

Foto: Ania Ciolacu, Florin Duţulescu, Ionuţ Văidean

Sinteză realizată de Nicu Neag

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram